Mardin'de öldürülen İdan Yavuz'un kuzeni tutuklandı

Mardin'de 18 yaşındaki İdan Yavuz'un ölümüyle ilgili gözaltına alınan dört akrabasından, kuzeni E.Y. tutuklandı. Amca, yenge ve diğer kuzen serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol
Mardin'de öldürülen İdan Yavuz'un kuzeni tutuklandı

Mardin'de, 13 Şubat'ta başından silahla vurulmuş halde bulunan ve kaldırıldığı hastanede ölen 18 yaşındaki İdan Yavuz'un ölümü ile ilgili gözaltına 4 akrabasından kuzeni 17 yaşındaki E.Y. tutuklandı.

İdan Yavuz, Mazıdağı ilçesi kırsal Kocakent Mahallesi'ndeki caminin yakınlarında başından silahla vurulmuş halde hareketsiz bulunmuştu.

Yüzü tanınmayacak halde olan Yavuz'la ilgili imamın cami hoparlöründen yaptığı anons üzerine, ailesi olay yerine gelmişti.

Mazıdağı Devlet Hastanesi'ne götürülen Yavuz, ilk müdahalenin ardından Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmiş ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Olayla ilgili yürütülen soruşturmada İdan'ın amcası F.Y., yengesi G.Y. ve kuzeni E.Y. ile ismi öğrenilemeyen diğer kuzeni gözaltına alındı. Yavuz'un cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından Kocakent Mahalle Mezarlığı’nda defnedildi.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden E.Y., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Amca, yenge ve diğer kuzen serbest bırakıldı.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin