Manisa'nın her yerine yapıştırdılar. Belediye başkanı için bulundu ilanı

Manisa'da sokak direklerine yapıştırılan bulundu ilanı görenleri hem şaşırttı hem güldürdü.

Google Haberlere Abone ol
Manisa'nın her yerine yapıştırdılar. Belediye başkanı için bulundu ilanı

Manisa'da sokak direklerine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün hakkında bir ilan yapıştırıldı.

MHP'li Cengiz Ergün'ün fotoğrafının yer aldığı ilanda “Kayıp bulundu. 5 senedir haber alınamayan Cengiz Ergün, seçimin başlamasıyla Manisa'da göründü” ifadesi yer aldı.

Cengiz Ergün, 2024 yerel seçimleri için Cumhur İttifakı tarafından bir kez daha Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olarak gösterilmişti.

CENGİZ ERGÜN KİMDİR?

Cengiz Ergün 1960 yılında Manisa'da doğdu.

Eğitim ve askerlik gibi zorunlu ayrılıklar dışında hayatının büyük bir bölümünü Manisa’da geçirdi.

Merhum Cemal Ergün ve merhume Nihal Ergün'ün oğlu olan Cengiz Ergün ilkokulu sırasıyla Murat Germen, Necatibey ve Gazi İlkokulu’nda okudu. Ortaokulu Şehitler Orta Okulu'nda, Liseyi İzmir Fatih Lisesi'nde tamamladı. Üniversite Lisans eğitimini Muğla Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde aldı ve 1980 yılında mezun oldu.

Erzincan'da vatani görevini yaptıktan sonra Manisa'da inşaat sektöründe faaliyet gösteren bir firma kurdu ve iş hayatına atıldı. Manisaspor Kulübü Başkanlığı yaptı. 2009 yılında Manisa Belediye Başkanı seçildi. 

Manisa'ya hizmet edebilmek için çeşitli dönemlerde sosyal faaliyetlerin içinde yer aldı. Bunlardan Manisaspor Kulübü Başkanlığı en büyük gurur kaynağı oldu. 1999 – 2000 futbol sezonun ikinci yarısında yapılan Genel Kurul’da Manisaspor Kulübü Başkanı olarak seçildi.

 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi’nden tekrar aday oldu ve kazandı ,böylece Manisa'nın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı olma unvanını aldı. 2019'da bir kez daha belediye başkanı seçildi. 

Evli ve iki kız çocuğu babasıdır. 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin