Malatya depremi sonrası flaş açıklama geldi. Prof. Naci Görür: Malatya Fayı'nın güney ucunda, 6 Şubat depreminden sonra stres yüklenmişti

Malatya Doğanşehir merkezli 4.4 büyüklüğündeki depremin ardından Prof. Naci Görür'den flaş açıklama geldi. 6 Şubat'taki deprem felaketine dikkat çeken Prof. Görür, "6 Şubat depreminden sonra stres yüklenmiş olabileceğini söylemiştik" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Malatya depremi sonrası flaş açıklama geldi. Prof. Naci Görür: Malatya Fayı'nın güney ucunda, 6 Şubat depreminden sonra stres yüklenmişti

Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan açıklamaya göre Malatya Doğanşehir merkezli 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Yerin 5 kilometre altında meydana gelen deprem çevre illerde de hissedildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya deprem sonrası yaptığı açıklamada AFAD ve ilgili kurumların tüm ekiplerinin saha taramaları için yönlendirildiğini açıklamıştı.

GÜNEY UCUNDA MEYDANA GELDİ

Depremin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Prof. Naci Görür, Doğanşehir merkezli 4.4 büyüklüğündeki depremin Malatya Fayı'nın güney ucunda meydana geldiğini duyurdu. 6 Şubat depremlerinde bölgenin stres yüklenmiş olabileceğini söylediklerini ifade eder Prof. Görür şu açıklamayı yaptı:

"Arkadaşlar, demin Beğre/Doğanşehir- Malatya’da ,4,4 deprem oldu. Deprem tam Malatya Fayının güney ucunda. Malatya Fayının Maraşta 6 Şubatta olan büyük depremden dolayı belli ölçüde stres ile yüklenmiş olabileceğini söylemiştik. Depremin yeri itibariyle yüklendiğini anlıyoruz. Ayrıntıyı öğrenmek için çalışılması lazım. Sevgiyle"

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin