Mahkemeden Donald Trump kararı! Ödemesi 10 gün ertelendi

New York Temyiz Mahkemesi, bir önceki ABD Başkanı Donald Trump’ın 10 güne kadar 175 milyon dolar teminat yatırması halinde, ceza aldığı dolandırıcılık davasında ödemesi gereken 454 milyon doların tahsilatını erteleyecek.

Google Haberlere Abone ol
Mahkemeden Donald Trump kararı! Ödemesi 10 gün ertelendi

Bu karar, New York eyalet yetkililerinin Trump’ın mallarına el koymak için harekete geçmesini engelliyor.

Trump'ın avukatları, 454 milyon dolar gibi büyük meblağı temin etmenin "imkânsız" olduğunu bildirerek, Temyiz Mahkemesinden tahsilatın ve tahsilatla ilgili olası yediemin işlemlerinin durdurulmasını istemişti.

Trump, kendi sosyal medya platformu Truth Social'da yaptığı açıklamada, New York Temyiz Mahkemesinin kararına uyacağını, mahkemenin istediği 175 milyon doları tahvil, menkul veya nakit para olarak temin edeceğini duyurdu.

Eski ABD Başkanı ve çocuklarının yargılandığı New York’taki kamu davasında Trump, daha iyi kredi ve sigorta koşulları sağlamak için şirketlerinin ve mülklerinin net değerini milyarlarca dolar şişirerek sahtekârlık yapmaktan suçlu bulunmuştu.

Trump’ın üç yıl New York eyaletinde ticarî faaliyette bulunması, çalışması veya yönetici olarak görev yapması da yasaklanmıştı.

New York Başsavcısı Letitia James tarafından açılan davada, Trump'ın Florida'daki Mar-a-Lago malikanesi, Manhattan'da Trump Tower'daki çatı katı dairesi ve çeşitli ofis binaları ve golf sahaları da dahil olmak üzere mallarına aşırı değer biçerek dolandırıcılık yaptığına hükmedilmişti.

Donald Trump ayrıca, “sus payı” olarak anılan dava için de yine mahkemeye çıktı. Hakim, jüri üyelerinin de katılımıyla yapılacak duruşmaların 15 Nisan’da başlamasına karar verdi.

Trump, 10 yıl önce kendisiyle cinsel ilişkiye girdiğini belirten Stormy Daniels’a 2016 seçimleri öncesi eski avukatı Michael Cohen aracılığıyla “sus payı” amacıyla ödediği 130 bin doları, şirket masrafı göstermekle suçlanıyor.

Trump ise Daniels’la cinsel ilişkiye girdiğini reddediyor.

Trump, New York’ta görülecek davada cezaî suçlamalarla yargılanan ilk ABD Başkanı olarak tarihe geçecek.

Etiketler trump
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin