Lütfü Savaş'ın adaylığı tepkileri çekmişti. Ekrem İmamoğlu Lütfü Savaş kararını savundu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP'nin yeniden aday olarak Lütfü Savaş'ı göstermesi tepkileri çekmişti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada Lütfü Savaş'ın adaylığını savundu.

Google Haberlere Abone ol
Lütfü Savaş'ın adaylığı tepkileri çekmişti. Ekrem İmamoğlu Lütfü Savaş kararını savundu

6 Şubat depremlerinde en büyük yıkımı alan illerin başında gelen Hatay'da Lütfü Savaş'ın tekrar aday gösterilmesi tepkilere neden olmuştu. CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Savaş'ın adaylıktan çekilmesi gibi bir durumun söz konusu olamayacağını söylemişti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de anketlerden Savaş'ın adının çıktığını açıklamıştı.

 Lütfü Savaş'la ilgili bir açıklamada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan geldi. İmamoğlu Lütfü Savaş kararını savundu.

Sözcü'den İpek Özbey'e konuşan Ekrem İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Savaş, zor bir deprem döneminin belediye başkanı olmuştur. Türkiye tarihinin en trajik deprem felaketlerinden birisini yaşamış bir şehrin belediye başkanıdır. Böylesi bir durumda yargılamanın ya da tümden eksiltmenin sıkıntılı bir tarafı vardır. Çünkü çok objektif olamayabilir oradaki insanlar. Büyük acılar yaşadılar. Varsa karşılıklı bu soğumayı görmemiz ve buna göre tedbir almamız gerekir. Bu alınacak tedbir ve yapılacak iş/ işlemlerde elbette ki Sayın Lütfü Savaş’ın yanında olacağız. Bir yıla yakındır biz elimizi Hatay’dan hiç çekmedik, çekmeyeceğiz. Kendisine destek olmaya, Hataylılara destek olmaya devam edeceğiz. Bu konuda da bir soğukluk ya da bir eksiklik ya da bir problem varsa gidermeyle ilgili elbette Lütfü Bey de bunu düşünecektir. Biz de düşüneceğiz. Kendisine katkı sunacağız."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin