Kuzey Marmara'da katliam gibi zincirleme kaza: 7 aracın karıştığı trafik kazasında bilanço her geçen dakika ağırlaşıyor: Ölü ve yaralı sayısı artıyor

Kuzey Marmara Otoyolu Sakarya Mevkii'nde korkunç bir kaza meydana geldi. Zincirleme kazada 7 araç birbirine girdi. Katliam gibi kazada çok sayıda kişi hayatını kaybederken 50'nin üzerinde kişi yaralandı. Sakarya Valisi tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre kazada 10 kişi öldü. Yaralı sayısı 61'e yükselirken hayatını kaybeden 10 kişiden 9'unun kimliği belli oldu. Başlatılan soruşturma kapsamında kazaya karışan araçlardan 6'sının sürücüsü gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Kuzey Marmara'da katliam gibi zincirleme kaza: 7 aracın karıştığı trafik kazasında bilanço her geçen dakika ağırlaşıyor: Ölü ve yaralı sayısı artıyor

Kuzey Marmara Otoyolu Sakarya Mevkii'nde korkunç bir kaza meydana geldi. Zincirleme kazada 7 araç birbirine girdi. Katliam gibi kazada 10 kişi hayatını kaybetti, yaralı sayısı 59'dan 61'e yükseldi. 7 yaralının durumunun ağır olduğu öğrenildi. 

9'UNUN KİMLİKLERİ TESPİT EDİLDİ

Katliam gibi kazada hayatına kaybeden 10 kişiden 9'unun kimliği belli oldu. Kazada Hüseyin Kamil Yıldız, Nihal Yıldız, Erdoğan Mandal, Kenan Cin, Adem Akyol, Ergin Çınar, Alperen Ayhan, Satılmış Furkan Öztürk ve Sedat Değirmenci ile kimliği henüz tespit edilemeyen 1 erkeğin hayatını kaybettiği öğrenildi.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son dakika yaptığı açıklamada 59 kişinin yaralandığını duyurdu. Koca, "Bu sabah 04.36’da Sakarya Kuzey Marmara Otoyolu Tekeler Mevkiinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 10 kişi olay yerinde hayatını kaybetmiş, 8’i ağır 59 kişi ise yaralanmıştır. Yaralılar 30 ambulans ile hastanelere nakledilmiştir" ifadelerini kullandı.

 

Alınan bilgiye göre, otoyolun İstanbul yönü Dağdibi mevkisinde aralarında 3 otobüs ve bir tırın da bulunduğu 7 araç henüz belirlenemeyen nedenle zincirleme kaza yaptı.

Kaza nedeniyle otoyolun İstanbul yönünde ulaşım durdu. Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, yaptığı açıklamada, kazada ilk bilgilere göre 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 54 kişinin yaralandığını bildirdi. Vali Karadeniz, yaralıların hastanelere naklinin gerçekleştirildiğini ve ekiplerin bölgedeki çalışmasının sürdüğünü belirtti.

OTOBÜS CENAZEDEN DÖNÜYORMUŞ

Feci kazaya ilişkin detaylar ortaya çıkmaya başladı. Kazaya karışan Esenyurt Belediyesi otobüsünün, Giresun'daki bir cenazeden döndüğü ortaya çıktı. Kazada otobüste bulunan 2 kişi hayatını kaybetti.
Sakarya Kuzey Marmara Otoyolu'nda sabahın ilk ışıklarında yaşanan kazada 10 kişi hayatını kaybetti, 59 kişi yaralandı. Kazaya karışan Esenyurt Belediyesi'ne ait yolcu otobüsünün cenaze için gittiği Giresun'un Görele ilçesi Yeşildere köyünden döndüğü öğrenildi. Defin işleminin ardından İstanbul'a dönüşe geçen otobüs, Sakarya Kuzey Marmara otoyolunda yoğun sis nedeniyle önündeki kazayı görünce sağ şeritte beklemeye başladı. İddiaya göre o sırada arkadan gelen diğer yolcu otobüsü, cenazeye katılan vatandaşları taşıyan otobüse çarparak sürükledi. Kazada cenazeden dönen vatandaşları taşıyan otobüsteki 2 kişi hayatını kaybetti.

ARKADAN GELEN ARAÇLAR EZMİŞ

Vali Karadeniz ilerleyen dakikalarda yaptığı açıklamada ise ölü ve yaralı sayısının arttığını söyledi. Karadeniz, "Kazada 10 kişi öldü, 7'si ağır 57 kişi yaralandı" ifadelerini kullandı. Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz yaptığı açıklamada, zincirleme kazanın ilk belirlemelere göre, bir otomobilin TIR'a çarpmasıyla gerçekleştiğini belirtti. Vali Karadeniz, kaza sonrası otomobilden inenlere arkadan gelen otobüslerin çarpmış olabileceğini tahmin edildiği ifade etti. Kazanın sis nedeniyle görüş mesafesinin düşmesi üzerine meydana geldiğini söyleyen İHA muhabiri Refik Fidan ise hayatın kaybedenlerin çoğunun kaza araçlarından inenlerin diğer araçların çarpması sonucu öldüğünü ifade etti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kuzey Marmara yolu Sakarya mevkisinde şu ana kadar 11 kişinin vefat ettiği, 7'si ağır 57 kişinin yaralandığı zincirleme kazaya ilişkin soruşturma başlatıldığını bildirdi. Tunç, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, aşırı sis sebebiyle birden çok aracın karıştığı trafik kazasında vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileğinde bulundu.

Bakan Tunç, "Kaza ile ilgili olarak Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmış olup bir cumhuriyet başsavcı vekili koordinesinde 3 cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir." ifadelerini kullandı.

ALTI SÜRÜCÜ GÖZALTINA ALINDI

Kazanını ardından başlatılan soruşturma kapsamında kazaya karışan araçlardan 6'sının sürücüsü gözaltına alındı.

 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin