Küçükçekmece saldırısında 'amca' aranıyor. tv100 muhabiri Devrim Tosunoğlu operasyonun detaylarını anlattı

AK Parti’nin Küçükçekmece belediye başkan adayı Aziz Yeniay’ın seçim çalışması sırasında uzun namlulu silahlarla yapılan saldırı gündeme damga vurmuştu. tv100 Muhabiri Devrim Tosunoğlu, olayda gözaltı sayısının arttığını söyledi, soruşturmanın detaylarını anlattı ve polisin 'Amca' denilen şahsın peşinde olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Küçükçekmece saldırısında 'amca' aranıyor. tv100 muhabiri Devrim Tosunoğlu operasyonun detaylarını anlattı

AK Parti’nin Küçükçekmece belediye başkan adayı Aziz Yeniay’ın seçim çalışması yaptığı sırada beyaz bir araçta bulunan şüpheli şahıslar, uzun namlulu silahlarla ateş açmışlardı.

Olayda bir vatandaş hayatını kaybetti, bir vatandaş da yaralandı.

tv100 muhabiri Devrim Tosunoğlu, AK Parti’nin seçim çalışmasına yapılan saldırıya ilişkin yeni detaylar açıkladı.

GÖZALTI SAYISI YÜKSELDİ

Devrim Tosunoğlu’nun aktardığı bilgiler şu şekilde:

“AK Parti’nin seçim çalışması yaptığı sırada beyaz araç içerisinden düzenlenen silahlı saldırıda gözaltı sayısı bugün itibariyle 20’den 23’e yükseldi. Araç içerisinde bulunan saldırganlar 4 kişi olarak biliniyordu. Ancak polis ekiplerinin detaylı kamera incelemesi sonrasında saldırı düzenlenen araç içerisinde 5 kişi olduğu belirlendi. Operasyonda yapılan baskında saldırıda kullanılan silahlar ve çelik yelek ele geçirildi. Çelik yelek detayı, bu saldırının planlandığı ve bir çatışma beklentisi olduğu şüphesini ortaya çıkardı.

Gözaltına alınan kişiler arasında Ömürhan Ç.’nin 9 tane sabıka kaydı, Volkan A.’nın 3 tane suç kaydı, Emre U.’nun 4 tane sabıka kaydı, Serdest C’nin de 10 suç kaydı olduğu belirlendi.

AMCA KİM?

“Zanlılar saldırı sonrasında kaçarken Başakşehir’de Volkan A. Adında bir arkadaşlarını arıyorlar ve “Bizi Tekirdağ’a bırak” diyorlar.

Volkan A., saldırgan şahıslar Tekirdağ’a bıraktıktan sonra dönüşte polis ekiplerinin çevirmesine denk geliyor ve itiraf ediyor.

Saldırgan şahısların Tekirdağ’a giderken yolda telefonda hep ‘Amca’ diye birinin adını geçirdikleri ortaya çıktı. Polis ekipleri Amca denilen o şahsın peşinde. Bu amca kim?"

Kaynak: tv100.com
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin