Konya rekor kırdı: 6 binden fazla muhtar yarışıyor

31 Mart 2024 yerel seçimlerine günler kala Konya'da da farklı bir heyecan yaşanıyor. Türkiye'de en büyük yüzölçümüne sahip Konya, 31 ilçesi ile İstanbul'dan sonra ikinci en çok ilçe sayısına sahip il olarak yer alıyor. Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Hamdi Demir, bin 154 mahallesi bulunan Konya'da 6 binden fazla muhtar adayının olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Konya rekor kırdı: 6 binden fazla muhtar yarışıyor

Konya'da 6 binin üzerinde muhtar adayının 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde aday olduğunu söyleyen Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Hamdi Demir şöyle konuştu:

Yerel seçimlerde geçen seçimlere göre hem kadın hem de erkek muhtar adaylarımızdan biraz artış gözlemliyoruz. Her mahallede özellikle Konya'mızın şehir merkezinde ve diğer illerin merkezlerinde hem kadın adayların hem de erkek adayların fazla olduğunu görüyoruz. Konya'mızda bin 154 mahallemiz var ve tamamında aday var.

Ortalama 10 aday olan yer de var, 5 aday olan yer de 3 aday olan yer de var. Toplamda da 6 binin üzerinde Konya'mızda şu anda mevcut muhtar adayımız var. Bu muhtar adaylığına ilginin artmasının birinci sebebi Cumhurbaşkanımızın muhtarlık kurumuna vermiş olduğu önem ve değer.

Cumhurbaşkanımız için geçmiş dönemlerde biliyorsunuz muhtar bile olamaz denmişti. O zamandan bu zamana kadar cumhurbaşkanımız, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı döneminde muhtarlara ayrı bir önem ve değer veriyor. Dolayısıyla şu andaki özlük haklarımızın, sigortamızın yapılması, silah ruhsatlarımızın olması buna benzer bazı özlük haklarımızın iyi olması tabii ister istemez muhtarlık kurumuna, muhtar adaylarına vesile olmuş oluyor.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin