Kömür dumanı ilçeyi nefessiz bıraktı. Maskesiz evden çıkamıyorlar

Hakkari’de kara kış bastırdı. Yüksek kesimlerde kar kalınlığının 5 metreyi bulduğu Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde ısınmak için yakılan kömür ilçeyi adeta nefessiz bıraktı. Yoğunlaşıp sis gibi ilçenin üstüne çöken dumanların arasında kalan evlerin sadece ışıkları görülüyor.  Bazı vatandaşlar çareyi maske takmakta buldu.

Google Haberlere Abone ol
Kömür dumanı ilçeyi nefessiz bıraktı. Maskesiz evden çıkamıyorlar

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, kara kış bastırdı. Hakkari'nin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 5 metreyi bulurken kış nedeniyle kömür kullanımı artınca Yüksekova ilçesi duman tabakasının altında kaldı.

Yoğunlaşıp sis gibi ilçenin üzerine çöken duman nedeniyle görüş mesafesi de düşerken, evlerin sadece ışıkları görülüyor.

Kömür dumanı ilçeyi nefessiz bıraktı. Maskesiz evden çıkamıyorlar

Duman nedeniyle bazı vatandaşlar, çareyi maske takmakta buldu.

Soner Taşkın isimli vatandaş, özellikle sabah ve akşam saatlerinde dışarı çıkarken maske taktıklarını belirterek, “10 dakika içinde boğazımız kömür dumanıyla doluyor. Şu an şehir sis gibi duman içinde kalmış, evler kaybolmuş durumdadır. İnanın bu kömür dumanı şehri nefessiz bıraktı. Artık en kısa sürede doğalgazın verilmesini bekliyoruz” dedi.

Musa Bartın ise ilçede yoğun bir hava kirliliği olduğunu söyleyerek, “Bu hava kirliliği ister istemez bizleri hastalığa kadar götürüyor. Doğal gaz verilecekti o da gelecek seneye kaldı. Biz artık evden maskesiz çıkamıyoruz. Gerçekten bu kirlilik şehri bulutlar gibi etkisinin altına almış” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin