Komünist başkanın nereden aday olacağı belli oldu. Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu için karar verildi. Fatih Mehmet Maçoğlu kimdir?

Yerel seçimler yaklaşırken adaylar da yavaş yavaş belli olmaya başladı. Tunceli'nin Ovacık ilçesinde bir dönem belediye başkanlığı yapan ve 'Komünist başkan' olarak tanına şu anki Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'nun nereden aday olacağı belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
Komünist başkanın nereden aday olacağı belli oldu. Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu için karar verildi. Fatih Mehmet Maçoğlu kimdir?

2019 yılında TKP'den Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu bu dönem Tunceli'den aday olmayacak.

Alınan bu karardan sonra Maçoğlu'nun nereden aday gösterileceğiyle ilgili kulis bilgileri dolaşıyordu.

Aralarında İstanbul ve İzmir'in de içinde olduğu bazı ilçeler Fatih Mehmet Maçoğlu için konuşulmaya başlanmıştı. 

İddialar üzerine bir açıklama yapan Türkiye Komünist Partisi (TKP) Genel Sekreteri Kemal Okuyan, Maçoğlu’nun, seçmenlere yönelik araştırmalar doğrultusunda İstanbul’un 4 ilçesinde adaylığının görüşüldüğünü aktarmıştı.

Henüz kesin bir karar alınmadığını söyleyen Okuyan, “Alternatiflerden bir tanesi Kadıköy. Henüz bağlanmış bir karar yok. Böyle bir ihtimal var. İstanbul’da birkaç ilçe üstünde duruluyor. İzmir’de bir olanak var mı bunları değerlendiriyoruz. İstanbul’da Kadıköy, Bakırköy, Şişli ve Üsküdar üzerinde duruluyor” demişti.

FATİH MEHMET MAÇOĞLU KADIKÖY'DEN ADAY

TKP'nin Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'nun 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde İstanbul Kadıköy'den belediye başkan adayı olduğu belli oldu.

"TÜM SOSYALİST GÜÇLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Maçoğlu, yaptığı açıklamada, "Kararı kurumum az önce kesinleştirdi. Toplantılar yapılıyordu. Sol sosyalist kurumların içinde yer aldığı yaklaşık 20 kurum ve siyasi partinin ortak adayı olarak TKP çatısı altında 31 Mart seçimlerinde Kadıköy’den aday olacağım. Beni aday olarak gösteren tüm sosyalist güçlere, partilere teşekkür ediyorum. Kendimize güveniyoruz, kazanacağız" dedi.

FATİH MEHMET MAÇOĞLU KİMDİR?

On bir kardeş olan ve yoksul bir aileden gelen Fatih Mehmet Maçoğlu, 1968'de Ovacık'ın Çemberlitaş(Gewrik) Köyü'nde doğdu. Fatih Mehmet Maçoğlu, ilk öğretimi Ovacık Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda okudu. Daha sonra Bingöl Sağlık Lisesi'ni kazandı. Ailede okuyan tek kişi olan Maçoğlu, Bingöl Sağlık Lisesi'nden sonra Konya Bozkır Hisarlık kasabasında sağlık memuru olarak göreve başladı. Daha sonra askerlik durumundan kaynaklı Tunceli Pertek Pınarlar Sağlık Ocağı'na tayin oldu. Askerlik bittikten sonra da Pertek ilçesi Merkez Sağlık Ocağı'nda görev yaptı.

1996 yılında Sağlık ve Sosyal Emekçiler Sendikası'nın aktif üyesi olarak işyeri temsilciliğinde bulundu. 2007 yılından 2017 yılına kadar Tunceli Devlet Hastanesi'nin Acil Polikliniği'nde görev yapan Maçoğlu, 2014 yerel seçimleri için kamu görevinden istifa ederek Dersim'in Ovacık ilçesinden belediye başkan adayı oldu. Evli iki çocuk babası olan Maçoğlu, 2014'te yerel seçimlerede Demokratik Haklar Federasyonu (DHF) adayı olarak Türkiye Komünist Partisi'nden (TKP) Ovacık Belediye Başkanı seçilerek beş yıl boyunca Ovacık' ta görev yaptı. 

Gelinen süreçte  31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) ve onun öznesi olduğu Dersim Demokratik Halk Dayanışması (DDHD) adayı olarak TKP listesinden Tunceli Belediye Başkanı olarak görev yapıyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin