'Komünist başkan'a Ovacık'tan itiraz! Tunceli'nin Ovacık belediye başkanı Mustafa Sarıgül'den Fatih Mehmet Maçoğlu'na sert eleştiri

İkisi de Tunceli'nin Ovacık ilçesinde doğdu. Biri şu anda CHP'den Ovacık Belediye Başkanı. Diğeri TKP'den Tunceli Belediye Başkanı görevini yürüten Fatih Mehmet Maçoğlu... Maçoğlu'nun İstanbul Kadıköy'den aday olmasına tepki gösteren Mustafa Sarıgül, "Yolu açık olsun. Ancak yer ve zaman olarak doğru bulmadım." dedi ve eleştiride bulundu.

Google Haberlere Abone ol
'Komünist başkan'a Ovacık'tan itiraz! Tunceli'nin Ovacık belediye başkanı Mustafa Sarıgül'den Fatih Mehmet Maçoğlu'na sert eleştiri

2014 seçimlerinde Tunceli'nin Ovacık ilçesinde TKP'den aday olan ve o dönem seçimlere BDP'den giren Mustafa Sarıgül karşısında yüzde 36 oy alarak Ovacık belediye başkanı seçilen ve 'komünist başkan' olarak adını duyuran Fatih Mehmet Maçoğlu, 2019 seçimlerinde ise TKP'den Tunceli Belediye Başkanı seçildi.

Fatih Mehmet Maçoğlu şimdi de TKP'nin adayı olarak 31 Mart 2024 seçimlerinde İstanbul'un Kadıköy ilçesinden belediye başkanlığına aday oldu.

Bu adaylıktan sonra CHP'nin Tunceli Belediye Başkanı adayı olan ve şu anda mevcut belediye başkanlığını yürüten Mustafa Sarıgül'den Maçoğlu'na yönelik çok sert eleştiri geldi ve Kadıköy adaylığı için "Burjuvadan oy istemek biraz çelişki" eleştirisinde bulundu.

Bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Tunceli Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, hava muhalefetinin olmadığı dönemlerde meclis toplantılarını sokakta yaptıklarını anımsatarak; “Mahalle meclisi kurmaya gerek yok. Halkın önüne çıkarak, halkın tamamını meclise dahil etmeye çalıştık. Biz açığı olup, halktan kaçanlar değil, açığını fark etmemiş eleştiri alanlar olarak halka gittik. Başkanın meclise hükmetmesini ortadan kaldırdık. Halkı doğrudan yönetime ortak etmeye çalıştık” dedi.

BORCU OLMAYAN TEK BELEDİYE

Ovacık Belediyesi’nin merkezi bütçeden ekstra bir bütçe almadığını ifade eden Başkan Sarıgül, temel projeleri dahi hayata geçirmekte zorlandıklarını söyledi. Başkan Sarıgül, her tarafı su olan ilçede yaşadıkları içme suyu sorununa da değinerek, “Projemiz hazır. Ama bir imzadan geçmiyor. Tamamen tükenmiş bir iktidar var. Diğer belediyeler açısından da bunu yapamıyorlar. Tükenmiş bir sistem var. İstediğimiz sonuçları alamıyoruz. Ama buna rağmen bu dönem yaptığımız atıksu arıtma tesisinin borcu hariç Türkiye’de borcu olmayan tek belediyeyiz” diye konuştu.

MAÇOĞLU'NA YÖNELİK SERT ELEŞTİRİ

Ovacık’ın eski belediye başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun Kadıköy’den aday olmasını da değerlendiren Sarıgül, “Yolu açık olsun. Ancak yer ve zaman olarak doğru bulmadım. İddia odur ki yaşayanların yüzde 80’ini burjuva olarak kabul edip karşı tarafa koymak, sonra da burjuvadan oy istemek biraz çelişki. Burjuvayı üretimin içine nasıl dahil edeceğiz? Ya da siz orada bir rant belediyeciliğinin varlığından emin misiniz? Hiçbir yerde rant yoktu da Kadıköy’de mi vardı da hesap mı soruyoruz? Çelişkileri çoğaltabiliriz” dedi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin