Koç Üniversitesi yurdunda TÜBİTAK ödüllü öğrenciye 'etnik kimliği ve mezhebi' üzerinden saldırı ve işkence iddiası... Soruşturma başlatıldı

Koç Üniversitesi'nde TÜBİTAK ödüllü öğrenci F. B.'ye, aynı yurtta kaldığı iki kişinin 'etnik kimliği ve mezhebi' üzerinden saldırı ve işkence yaptığı iddiası üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Koç Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, "Gerekli soruşturmalar başlatılmıştır ve konu ayrıca yargıya taşınmışmıştır" denildi.

Google Haberlere Abone ol
Koç Üniversitesi yurdunda TÜBİTAK ödüllü öğrenciye 'etnik kimliği ve mezhebi' üzerinden saldırı ve işkence iddiası... Soruşturma başlatıldı

Koç Üniversitesi'nde burslu okuyan TÜBİTAK birincilik ödülü sahibi öğrenci F. B.'ye, aynı yurtta kaldığı iki kişiden biri olan H.E.K., iddiaya göre etnik kimliği ve mezhebi üzerinden ayrımcılık yaparak saldırdı ve hatta işkence yaptı.

Koç Üniversitesi konuya ilişkin, "Bilime ve insanlığa hizmet etme hedefiyle kurulmuş akademik bir kurum olarak taviz veremeyeceğimiz ilkelerin başında şiddetin ve ayrımcılığın hiçbir türünün kabul edilemeyeceği yer almaktadır. Bu kapsamda üniversitemizde yaşanan olayla ilgili derhal gerekli soruşturmalar başlatılmıştır ve konu ayrıca yargıya taşınmıştır" açıklamasını yaptı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuyla ilgili soruşturma başlatıldı. Şiddete maruz kalan F.B., "Alevi olduğum için ve bana karşı ayrımcılık yaptığından dolayı beni odadan atmak istiyordu. Kendisinden şikâyetçi olacaktım. Ancak, öğrenci olduğu için sabıkasına yansımasını istemediğim içim şikâyetçi olmadım. Halen bana ayrımcılık yapmaya devam ediyor” dedi.

YAYINEVİ ANLAŞMAYI İPTAL ETTİ

Olayın duyulması ile birlikte H.E.K.'nın İthaki Yayınevi'nden çıkan bir şiir kitabının da sahibi olduğu ortaya çıktı.

İthaki Yayınevi ise Karanfil'in sözleşmesinin feshedildiğini duyurdu.

İDDİALARI REDDETTİ

Haberin duyulmasının ardından sosyal medya platformu X üzerinden paylaşım yapan H.E.K. ise iddiaları yalanlayarak şu ifadeleri kullandı:

"Sair medya mecralarından yayımlanan ve yer yer adımın ve fotoğraflarımın da geçtiği abuk subuk iftira haberlerinden haberdarım. Kimin, ne saikle ve amaçla bunu yaptığını da anlıyoruz. Gerekli hukuki başvurular yapılarak suçluların cezalandırılması sağlanacaktır. Haberlerde “F.B.” olarak kısaltılan ve kendisini mağdur gibi gösteren şahıs, cinsel saldırı suçundan adli kontrol ile imza yükümlülüğü altındadır ve yalan haberlerle medya desteği sağlayarak soruşturmanın gidişatını etkilemeye çalışmaktadır. Bilginize."

Karanfil, açıklamasının ardından sosyal medya hesabını kapattı.

ARDA D.'NİN SAVCILIK İFADESİ

Saldırı ile suçlanan isimlerden biri olan Arda D., savcılık ifadesinde F. B.’nin kendisine sarkıntılık yaptığını iddia etti. İfadesinde, “Üzerime gelmeye devam etti. O an yaşadığım olayın siniriyle derslerde kullandığım ve sanat bıçağı olarak adlandırılan ucunda neşter bulunan malzeme ile F.’yi belinden ve yüzünden çizerek yaraladım” dedi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin