KKTC’de yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde resmi olmayan sonuçlara göre, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürmen, KKTC'nin yeni cumhurbaşkanı seçildi. Sonuçların açıklanmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama geldi.
"EGEMENLİK HAKLARINI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Sosyal medya hesabından açılama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:
"Bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleşen seçimlerde resmî olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Tufan Erhürman’ı tebrik ediyorum.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin sahip olduğu demokratik olgunluğu bir kez daha gösteren, Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin iradesini sandığa yansıttığı bu seçimin ülkelerimiz ve bölgemiz için hayırlı olmasını diliyorum.
Türkiye olarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarını ve çıkarlarını Kıbrıs Türkü kardeşlerimizle birlikte her türlü platformda savunmaya devam edeceğiz."