Kız Kulesi için yeni karar. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü duyurdu

Yaklaşık bir yıl önce 20 ay süren restorasyonu tamamlanan İstanbul'un simge yapılarından Kız Kulesi hakkında yeni bir karar alındı. Kararı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Kız Kulesi için yeni karar. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü duyurdu

İstanbul Boğazı'nın simge yapılarından Kız Kulesi'nde restorasyon çalışmaları 20 ay sürdü. Yapı geçtiğimiz mayıs ayında ziyarete açıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2021 yılında başlatılan restorasyon çalışmalarıyla kulenin iç bölümüyle birlikte, dış cephesi, iskelesi ve çevresi de düzenlendi. 2.Mahmut Dönemi'ndeki görüntüsü esas alınarak restore edilen Kız Kulesi'nde, olası İstanbul depremine yönelik çalışmalar da yapıldı.

Bir sene sonra Kız Kulesi hakkında yeni bir karar alındı. Kız Kulesi ziyaretçilere bir hafta kapatılıyor. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Kız Kulesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca adada gerçekleştirilecek kontrol çalışmalarının yapılabilmesi için 24-30 Nisan 2024 tarihleri arasında bir hafta süreyle ziyarete kapalı olacaktır.” denildi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin