Karayolunda heyelan meydana geldi: Yağışlar nedeniyle yamaçtan kopan kayalar yolu kapattı

Hakkari Çukurca karayolunda meydana gelen heyelan sonrası yol ulaşıma kapandı. Ekiplerin saatler süren hummalı çalışması sonrasında yol tekrar trafiğe tek şerit olarak açılabildi.

Google Haberlere Abone ol
Karayolunda heyelan meydana geldi: Yağışlar nedeniyle yamaçtan kopan kayalar yolu kapattı

Hakkari Çukurca kara yolu, meydana gelen heyelan nedeniyle trafiğe kapandı. Ekiplerin 2 saat süren çalışmasıyla yol kontrollü olarak ulaşıma açıldı.

Hakkari-Çukurca kara yolunun 50’nci kilometresinde bulunan Şorte mevkiinde, sabah saatlerinde heyelan meydana geldi. Yağışlı havadan dolayı yamaçlardan kopan kaya ve toprak yığınları ile yol ulaşıma kapandı. Sürücülerin ihbarıyla bölgeye Karayolları 114’üncü Şube Şefliği ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından yoldaki kaya ve toprak yığınları kaldırılarak, ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlandı. 

HEYELAN OLAYI NEDİR?

Bazen toprak tabakasının bazen de bütün bir tepenin veya dağın aşağıya doğru kayarak yer değiştirmesine neden olurlar. Heyelan: Yer kaymaları olarak da bilinen heyelanlar, kayalardan, döküntülerden ve topraktan oluşmuş kütlelerin yerçekiminin etkisi altında yerlerinden koparak yamaç boyunca yer değiştirmesi olayıdır.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin