Kar ve yağmur nedeniyle okullar tatil edildi. Valilik açıklama yaptı

Türkiye Mart'ın son haftasına soğuk ve yağışlı bir şekilde giriyor. Kar yağışı ve sağanak bazı bölgelerde hayatı olumsuz etkiledi. Hakkari'de eğitim öğretime ara verildi.

Google Haberlere Abone ol
Kar ve yağmur nedeniyle okullar tatil edildi. Valilik açıklama yaptı

Hakkari'de etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle okulların bir gün süreyle tatil edildiği belirtildi.

Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "İlimiz genelinde iki gündür devam eden yağışlardan bölgesel olarak kar ve yağmurdan dolayı, sel riski başta olmak üzere çığ, taşkın gibi diğer hususlar göz önünde tutularak 22 Mart 2024 Cuma günü ilimiz genelinde yükseköğretim kurumları hariç tüm okul öncesi eğitimi veren Kreş, Anaokulu, İlk ve Orta dereceli eğitim kurumları, ile özel eğitim kursları, halk eğitim merkezleri, rehberlik ve araştırma merkezlerindeki eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personellerde söz konusu tarihte idari izinli sayılacaklardır" denildi.

KAR AKLINLIĞI 10 CM'YE ULAŞTI

Bolu'nun doğal güzellikleriyle ünlü Gölcük Tabiat Parkı Mart ayında beyaz örtüyle kaplandı. Yeşil alanlarda kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı.

Kar ve yağmur nedeniyle okullar tatil edildi. Valilik açıklama yaptı

Kent merkezine yaklaşık 13 kilometre uzaklıktaki Gölcük Tabiat Parkı'nda etkili olan kar yağışının ardından güzel görüntüler oluştu. Beyaz örtüyle kaplanan Gölcük, fotoğraf tutkunlarına görsel şölen sundu. Hafta içi olması dolayısıyla doğa harikası bölgeye gelen az sayıda ziyaretçi, karlı havanın tadını çıkardı. Gölcük Tabiat Parkı yolu üzerinde çam ağaçlarının beyaz örtüyle kaplanması görenleri mest etti.

Kar yağışı sebebiyle yeşil alanlarda kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı.

ÇİÇEK AÇAN AĞAÇLAR KARLA KAPLANDI

Karabük’ün yüksek kesimlerinde Mart ayında etkili olan kar yağışı sonrası orman beyaz örtüyle kaplanırken, çiçek açan meyve ağaçları da karla kaplandı.

Kar ve yağmur nedeniyle okullar tatil edildi. Valilik açıklama yaptı - Resim : 2

Hava sıcaklıklarının sıfırın altında hissedildiği Karabük’ün yüksek kesimlerinde kar yağışı ile sis etkili oluyor. Karabük-Bartın kara yolundaki 1030 rakımlı Ahmetusta Geçidinde kar yağışıyla birlikte doğa beyaz örtüyle kaplandı. Sisin de etkili olduğu bölgede doğa adeta yeniden beyaz örtüyle kaplandı.

Baharın gelişiyle birlikte çiçek açmaya başlayan meyve ağaçları da karla kaplandığı bölgede, vatandaşlar aç kalan sokak hayvanlarını besledi. Eczacı Tuba Turan, sokak hayvanlarını soğuk günde bir nebze olsa beslemekten dolayı mutlu olduğunu söyledi.

ŞIRNAK'TA 3 GÜNDÜR DEVAM EDİYOR

Şırnak’ta 3 gündür devam eden sağanak yağışın ardından etkisini gösteren kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Beytüşşebap ve Uludere’de köy yolları ulaşıma kapanırken elektrik direkleri devrildi.

Kar ve yağmur nedeniyle okullar tatil edildi. Valilik açıklama yaptı - Resim : 3

Şırnak’ın Beytüşşebap ve Uludere ilçelerinde üç gündür aralıksız bir şekilde devam eden kar ve sağanak yağmur hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Okullar tatil edildi, köy yolları ulaşıma kapandı ve elektrik direkleri devrildi. Şırnak İl Özel İdare ekipleri ve Dicle Elektrik ekipleri çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Beytüşşebap’a bağlı Beşağaç, Mezra ve Ballı grup köy yolları aralıksız devam eden kar yağışı nedeni ile 3 gündür ulaşıma kapandı. Vatandaşların mağdur olmamaları için Şırnak İl Özel İdaresine bağlı ekipler grup köy yollarının ulaşıma yeniden açılması için aralıksız bir şekilde çalışmalarına devam ederken, Uludere üzerinden Beytüşşebap’a sağlanan elektrik akımı da, yoğun yağışlar nedeni ile enerji direklerinin devrilmesi nedeniyle verilemiyor. Devrilen elektrik direkleri nedeni ile Beytüşşebap 2 gündür karanlık içinde kaldı. İletişimde kopukluklar meydana geldi. Dicle Elektrik ekipleri ilçeye yeniden enerji akışının sağlanması için çalışmalarına devam ediyor.

ANKARA DA BEYAZA BÜRÜNDÜ

Ankara'da gece saatlerinde başlayan kar yağışı, kenti beyaza bürüdü.

Kar ve yağmur nedeniyle okullar tatil edildi. Valilik açıklama yaptı - Resim : 4

Başkent’te sabah saatlerinde kar yağışı başladı. Ankara'nın kuzey ilçeleri Kızılcahamam, Çamlıdere'de gece başlayan kar yağışı sabah saatlerinden itibaren Ankara'nın merkezinde de kendini gösterdi. Şehrin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. Okula ve işe gitmek için yola çıkan vatandaşlar kar yağışı ile karşılaştı. Kentte sıcaklıklar yağış ile 5 dereceye kadar düşecek.

Ayrıca, Meteorolojiden alınan bilgiye göre kar yağışının gün içerisinde devam etmesi bekleniyor.

 

Kaynak: İHA
Etiketler hakkari kar tatili
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin