Kar birçok ilde etkili oluyor. Eğitime kar engeli. İlk kar tatili haberleri geldi

Türkiye'nin birçok noktasında kar yağışı etkili oluyor. bazı illerde kar kalınlığı bir metreye çıktı. Kar tatili haberleri peş peşe geldi. Trabzon'da buzlanma riski nedeniyle taşımalı eğitime bir gün ara verildi. Hakkari'de de olumsuz hava şartları ve kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün süreyle tatil edildi. 2 kentte daha eğitime kar engeli...

Google Haberlere Abone ol
Kar birçok ilde etkili oluyor. Eğitime kar engeli. İlk kar tatili haberleri geldi

Trabzon'da yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için eğitime 1 gün ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, karın etkili olduğu kentte tüm mahalle yollarının açık olduğu belirtildi.

Meteorolojik raporlar doğrultusunda bu gece buzlanma riski bulunduğu aktarılan açıklamada, Trabzon'daki tüm ilk ve orta dereceli okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde yarın, sadece taşımalı eğitim yapan öğrenciler için eğitime ara verildiği kaydedildi.

Açıklamada, engelli ve hamile kamu personelinin de aynı gün idari izinli sayılacağı bildirildi.

HAKKARİ'DE OKULLAR TATİL

Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "İlimiz genelinde son 3 gündür devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitimde yaşanabilecek olumsuzluklar ve muhtemel buzlanma riski düşünülerek, 15 Ocak 2024 Pazartesi günü ilimiz genelinde yükseköğretim kurumları hariç tüm okul öncesi eğitimi veren kreş, anaokulu, ilk ve orta dereceli eğitim kurumları ile özel öğretim kursları, Halk Eğitim Merkezleri Rehberlik ve Araştırma Merkezlerindeki eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurumunda çalışan hamile ve engelli personeller de söz konusu tarihte idari izinli sayılacaktır" denildi.

GİRESUN'UN BAZI İLÇELERİNDE EĞİTİME KAR ENGELİ

Giresun Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Giresun'un bazı ilçelerinde olumsuz hava koşulları sebebiyle yarın eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kar ve buzlanma riskinden ötürü Çanakçı ilçesindeki tüm okullarda, Espiye, Tirebolu, Görele ve Eynesil ilçelerinde ise köy okullarında eğitime yarın ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, Espiye, Tirebolu, Görele, Eynesil, Doğankent ve Güce ilçelerinde taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerin de bir gün izinli sayılacakları kaydedildi.

15 OCAK'TA KAR TATİLİ

Artvin Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre; olumsuz hava koşulları sonrası bu gece buzlanma riski bulunduğu belirtildi. Buzlanma riskinden ötürü Artvin'de tüm ilk ve orta dereceli okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde 15 Ocak Pazartesi günü, sadece taşımalı eğitim yapan öğrenciler için eğitime ara verildiği açıklandı.

KAR KALINLIĞI BİR METREYİ AŞTI

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde kar kalınlığı yer yer 1 metreyi aştı, 20 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kar birçok ilde etkili oluyor. Eğitime kar engeli. İlk kar tatili haberleri geldi

Beytüşşebap ilçesinde etkisini sürdüren kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığının yer yer 1 metreyi bulduğu ilçede 20 köy yolu, ulaşıma kapandı. İlçe merkezinde de kar temizleme çalışmaları yapıldı. İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı olan köy yollarını açmak için çalışma başlattı. Karayolları ekipleri de ana yollarda çalışmalarını sürdürüyor. 2 gündür kardan dolayı ulaşımın aksadığı Uzungeçit beldesine ise ekiplerinin çalışması ile Beytüşşebap üzerinden bağlantı sağlandı. Uludere ile Uzungeçit beldesi arasında kapalı olan Tanin Geçidi'nin de açılması için ekipler, çalışma yürütüyor.

Batman'ın Sason ilçesinde kar yağışı nedeniyle 7 köy ile 23 mezranın yolu, ulaşıma kapandı.

Kar birçok ilde etkili oluyor. Eğitime kar engeli. İlk kar tatili haberleri geldi - Resim : 2

Sason'da gece saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 7 köy ve 23 mezranın yolu, ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı yollarının açılması için çalışma başlattı. Ekipler ayrıca sürücüleri uyarıp, kış tedbirlerini almalarını istedi.

BİTLİS KAR ALTINDA

Bitlis'te 3 gündür aralıklarla yağan kar nedeniyle kapanan 265 köy yolundan 100'ü yeniden ulaşıma açılırken, 165 yolun açılması için ise çalışmalar devam ediyor.

Kar birçok ilde etkili oluyor. Eğitime kar engeli. İlk kar tatili haberleri geldi - Resim : 3

Bitlis'te kar yağışı sonrası kent merkezinde kar kalınlığı 80 santimetreye, yüksek kesimlerde ise 1,5 metreye ulaştı. Kardan kapanan 265 köy ve mezra yolunun yeniden ulaşıma açılması için İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri çalışma yaptı. Yapılan çalışmalarda köy yollarından 100'ü yeniden ulaşıma açılırken, kapalı kalan 165 yolun açılması için de çalışmalar aralıksız devam ediyor. Belediye ekipleri de kent merkezinde kar temizleme çalışması yaptı.

671 ULAŞIM YERİ KAPANDI

Van'da dün gece saatlerinde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı merkezde 15 santimetreyi, yüksek kesimlerde ise 1 metreyi geçti. Kar nedeniyle Van'da 330 mahalle ve 341 mezra olmak üzere toplam 671 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Kapanan yolların tekrar açılması için büyükşehir belediyesi karla mücadale ekipleri yoğun bir çalışma başlatırken, kent merkezinde de kar temizleme çalışması yapıldı. Van Büyükşehir Belediyesi 390 araç ve 618 personelle karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Meteoroloji yetkilileri kar yağışının pazartesi gününe kadar aralıklarla devam edeceğini, geceleri de buzlanma ve don olabileceğini bildirdi.

Kar birçok ilde etkili oluyor. Eğitime kar engeli. İlk kar tatili haberleri geldi - Resim : 4

Kar yağışının en etkili olduğu Van'ın Bahçesaray ilçesindeki yüksek kesimlerde kar kalınlığı 1 metrenin üzerine çıktı. İlçeye 16 kilometre uzaklıktaki Doğanyayla Mahallesi'nde yaşayan muhtar Hidayet Arvas, kar altındaki ahırda bulunan koyunlarını 4 metre uzunluğunda kar tüneli açarak dışarı çıkarıp, besledi.

ERCİŞ'TE KAR KALINLIĞI 40 SANTİMETREYE ULAŞTI

Van'ın Erciş ilçesinde kar yağışı etkili oldu. İlçede kar kalınlığı 40 santimetreyi bulurken, Erciş'in Van Gölü sahil kesiminde güzel görüntüler oluştu.140 yerleşim yeri yolunun ulaşıma kapandığı ilçede karla mücadele ekipleri çalışma başlatırken, belediye işçileri de ilçe merkezindeki kaldırımlarda kar temizliği yaptı.

Kar birçok ilde etkili oluyor. Eğitime kar engeli. İlk kar tatili haberleri geldi - Resim : 5

BİNGÖL'DE KAR

Bingöl’de etkili olan kar ve tipi nedeniyle 112 köy yolu ulaşıma kapandı. Ekipler, yolları açmak için çalışma başlattı.

Kar birçok ilde etkili oluyor. Eğitime kar engeli. İlk kar tatili haberleri geldi - Resim : 6

Kentte etkili olan kar yağışı ve tipi yaşamı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle, merkez ve ilçelere bağlı 112 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şubesi ekiplerince, köy yollarının açılması için çalışma başlatıldı.

KARADENİZ'DE DE KAR ETKİLİ OLDU

Kastamonu'da önceki gün etkili olan yoğun kar yağışı sebebiyle 257 köy yolu ulaşıma kapanmıştı. Kapanan köy yollarının açılması için Kastamonu İl Özel İdaresi ekipleri çalışma başlattı.

Kar birçok ilde etkili oluyor. Eğitime kar engeli. İlk kar tatili haberleri geldi - Resim : 7

Ekipler tarafından yürütülen çalışmalar ile kapalı köy yolu sayısı 118'e düştü. Diğer köy yollarının ulaşıma açılması için ekipler yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin