Kadir İnanır entübe edilmişti. Jülide Kural'dan açıklama geldi

Türk sinemasının en önemli isimlerinden biri olan usta oyuncu Kadir İnanır dün sabah saatlerinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı. Geçirdiği ameliyat sonrası yoğun bakıma kaldırılan Kadir İnanır'ın sağlık durumu ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan açıklama geldi. Jülide Kural ise öğle saatlerinde flaş bir açıklama yaptı. Kural, 48 saat uyutulmasının planlanmış olduğunu söyleyerek, "Ancak size iyi haber vermek isterim" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Kadir İnanır entübe edilmişti. Jülide Kural'dan açıklama geldi

Türk sinemasının en önemli isimlerinden biri olan usta oyuncu Kadir İnanır dün sabah saatlerinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı. Geçirdiği ameliyat sonrası yoğun bakıma kaldırılan Kadir İnanır'ın sağlık durumu ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan açıklama geldi.

İstanbul Beykoz'daki evinde pazar sabahı rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan usta sanatçı Kadir İnanır, kaldırıldığı hastanede ameliyat edildi. Operasyonun ardından yoğun bakım ünitesine kaldırılan İnanır entübe edildi.

"UYUTULARAK TAKİP EDİLİYOR"

Kadir İnanır'ın sağlık durumu ile ilgili son durumu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, resmi X hesabı üzerinden aktardı. Koca'nın, Kadir İnanır'ın sağlık durumuna dair son gelişmeleri aktardığı paylaşımı şöyle: “Bu sabah Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine bilinci kapalı olarak getirilen Sayın Kadir İnanır, tıkalı olan serebral arter damarının başarılı bir operasyonla açılmasının ardından yoğun bakıma alınmış; entübe edilmiş ve uyutulmuş olarak takibine karar verilmiştir.

Klinik seyri ve beyin görüntülemeleri değerlendirilerek uyandırılması planlanmaktadır. Değerli sanatçımızın ailesine, tüm sevenlerine bu üzücü olay sebebiyle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.”

Kadir İnanır entübe edilmişti. Jülide Kural'dan açıklama geldi

JÜLİDE KURAL'DAN FLAŞ AÇIKLAMA GELDİ

Kadir İnanır'ın hesabından bilgilendirme yapan Jülide Kural şu ifadeleri kullandı: "Bildiğiniz gibi hepimizin çok sevdiği Kadir İnanır 24 Mart Pazar sabahı beyne giden damarlarında oluşan bir pıhtı nedeniyle Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Doktorların önerisiyle 48 saatlik yoğun bakım sürecinde olacağı öngörülüyordu. Ancak siz halkımıza iyi haber vermek isterim. Bugün itibariyle tüm tetkik sonuçları olumlu çıktığından uyandırılma kararı alınmıştır.

Tahmin edeceğiniz gibi yoğun bakımda oldukça sık Kadir İnanır'ı görme şansım oldu. Tüm beden fonksiyonlarında olumlu bir hareketlenme olduğunu ben de gözlemledim. Onu seven bizler için bu çok olumlu bir gelişme. Elbette süreç devam ediyor. Kuşkusuz doktorların ve tüm sağlık çalışanlarının özverili çabası bu bağlamda çok önemli bir etken. 

Milyonlarca insandan gelen iyi dileklerin ona ulaştığına emin olabilirsiniz. Çünkü Kadir İnanır Anadolu'nun her bir parçasını kalbende taşıyan geçrik bir yurtsever ve her zaman söylediği gibi "Bu topraklarda barışı görmeden" gitmemeye kararlı bir sanatçıdır.  Karadenizin fırtınalarıyla mücadeleyi bilen o toprağın insanı olarak da direnmekten vazgeçmeyecektir."

"KOLLARINI VE BACAKLARINI OYNATMAYA BAŞLADI"

İnanır'ın tedavisinin sürdüğü Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam sanatçının son durumuna ilişkin açıklama yaptı.

Sağlam, "Kadir Bey ile iyi gelişmeler var .Yoğun bakımızda takip ve tedavisine devam ediyoruz. Dün akşam çekilen MR ve bu sabah çekilen tomografide pıhtı sahasında güzel beslenme var. Bu radyolojik görüntüyü klinik de destekliyor. Kollarını ve bacaklarını oynatmaya başladı. Sesli uyarana cevap veriyor, yutkunma refleksi var. Bu akşam saatlerinde de uyandırılmasını planlıyoruz, yani makineden ayrılmasını planlıyoruz. Şu anda kendi kendine soluyabiliyor" diye konuştu.

DAHA İYİYE GİDİYOR 

Sağ tarafında hem kolunda hem bacağında hareket olduğunu söyleyen Sağlam, "Bunun seviyesine karar verebilmek için tam uyanması gerekiyor. İlk gelişine göre kıyaslamayı o zaman yapabileceğiz. Uyandıktan sonra hatta şu andan itibaren fizik tedavi rehabilitasyonuna da başladık .Bundan sonraki süreçte hala risklerimiz var onu da parantez içinde belirtmemiz lazım. Kanama riskimiz var, tekrar pıhtı atma riski var bunlar olmasın diye gerekli tıbbi tedavileri yapıyoruz; ama dünden itibaren görülen tablo hem klinik olarak hem radyolojik olarak iyiye gidiyor. Girişimsel radyolojinin yaptığı işlem başarılı çok kısa sürede yapıldı. Geldiği andan itibaren girişimsel radyolojik işlem yapıldı ilk 2 saat içerisinde. Bu sonucun başarılı olması için çok önemli bir faktör. Hasar riskini erken müdahale azaltıyor. Kalpte oluşabilecek pıhtılar bu riski her zaman canlı tutuyor. Riskin süresine ve şiddetine dair bir şey söyleyemiyoruz; ama kardiyoloji ekibimizde kalp ile ilgili tetkiklerini yaptı onlar da ciddi bir sorun görmediler. İnşallah olmayacak" diye konuştu

O GÜÇLÜDÜR 

Kadir İnanır'ın yeğeni Levent İnanır ise, "Biz aslında yarın uyanacak diye bekliyorduk ama doktor bey az önce söyledi tepki vermeye başlamış. Belki bu akşam uyandıracaklar. o güçlüdür ,o üstesinden gelecektir bunun öyle inanıyoruz. Ailesi, yeğenleri ,ablaları onları bekletiyoruz gelmenize gerek yok burada yapacak bir şey yok diye. Türkiye’nin her yerinden hem sevenler hem akrabaları arıyorlar. İyi olacak inanıyoruz. Çok iyi müdahale edildi, zamanında müdahale edildi, erken müdahale edildi. Başhekimle görüştüğümde umduğumuzdan daha erken tepki vermeye başladı el ve ayaklarıyla. Yoğun bakım sürecek ama akşama doğru uyandırmayı düşünüyoruz dedi her şey sevindirici" diye konuştu.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin