Kadın girişimcilerle bir araya gelen Murat Kurum: Gerekirse benim İETT şoförüm hanımefendileri evinin kapısına kadar bırakacak

AK Parti'nin İBB Başkanı Murat Kurum, İstanbul’un sokaklarını güvenli hale getireceklerini söyleyerek, "Gerekirse benim İETT şoförüm hanımefendiyi evinin kapısına kadar bırakacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Kadın girişimcilerle bir araya gelen Murat Kurum: Gerekirse benim İETT şoförüm hanımefendileri evinin kapısına kadar bırakacak

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, Bayrampaşa’da kadın girişimciler ile bir araya geldi. Komşuluk ilişkilerini odağına aldıkları tam 650 bin yeni yuvayı inşa edeceklerinin altını çizen Kurum, "Artık hem yaşı 0-6’ya çıkaracağız, hem de Aile Kart’la eşlerinize de çocuklarınızla ücretsiz seyahat hakkı vereceğiz" dedi.

HAYVAN YAŞAM ALANI

Sokak hayvanlarıyla ilgili projeler geliştirdiklerini söyleyen Kurum, 39 ilçede hizmet verecek tesisler kuracaklarını, bakıma, tedaviye ihtiyacı olan hayvanların ön bakımlarını buralarda yapacaklarını söyledi, “Anadolu ve Avrupa yakasına kuracağımız iki büyük hayvan yaşam alanında, hayvanlarımıza bakacağız. Buralarda kimliklendirme, kısırlaştırma, aşılama gibi uygulamaları yapacağız ve bu hayvan yaşam alanlarının giderlerini de belediye olarak tamamen biz karşılayacağız” dedi.

İstanbul’un sokaklarını güvenli hale getireceklerini söyleyen Kurum şöyle devam etti:

"İstiyoruz ki belediye otobüsünden inen hanım kardeşlerim evlerine güvenle gitsin. Gecenin 2’sinde otobüsten iniyorsa o güvenliği biz tesis edeceğiz. O huzuru biz sağlayacağız. Gerekirse benim İETT şoförüm hanımefendiyi evinin kapısına kadar bırakacak.”

'650 BİN YENİ YUVAYI İNŞAA EDECEĞİZ' 

İstanbul’un afetlere dirençli bir şehir olması için çalışacaklarını söyleyen Kurum, “Bugün 39 ilçemizdeki tüm annelerimiz 1,5 milyon risk altındaki evde, korku içinde yaşıyor. 600 bin evin bugünden tezi yok acilen dönüştürülmesi gerekiyor. Planlı programlı bir şekilde, ekip ruhuyla hareket ederek İstanbul’un en riskli yerlerinden başlayarak bir seferberlik başlatacağız. Beş yılda 39 ilçemizde komşuluk ilişkilerini odağına aldığımız tam 650 bin yeni yuvayı inşa edeceğiz” dedi.

Kadın girişimcilerle bir araya gelen Murat Kurum: Gerekirse benim İETT şoförüm hanımefendileri evinin kapısına kadar bırakacak

'700 BİN LİRA DESTEK VERECEĞİZ'

Kurum şöyle devam etti:

"700 bin lira kredi desteği, 100 bin lira taşınma yardımı vereceğiz. 18 ayda da evlerinizi size teslim edeceğiz sonra da inşallah çaya geleceğiz, sohbete, söze geleceğiz."

'ANNE VE BABALARA ÜCRETSİZ SEYAHAT HAKKI' 

0-4 yaş arası çocuğu olan annelere verilen ücretsiz ulaşım hakkını değiştireceğini belirten Kurum, “Artık hem yaşı 0-6’ya çıkaracağız, hem de Aile Kart’la eşlerinize de çocuklarınızla ücretsiz seyahat hakkı vereceğiz” dedi.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin