İzmir'de huzurevinde kalan kadın yanık nedeniyle ölmüştü. 2 sanığa hapis cezası

İzmir'de 85 yaşındaki kadın, vücudundaki yanık izleri nedeniyle götürüldüğü hastanede vefat etmişti. Olay hakkında 'taksirle ölümüne neden oldukları' iddiasıyla açılan davada hasta bakıcı T.A. 3 sene 4 ay, huzurevi sorumlusu N.Ö. ise 2 yıl 6 ay hapis cezası aldı.

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de huzurevinde kalan kadın yanık nedeniyle ölmüştü. 2 sanığa hapis cezası
DHA

Duruşma 43. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Huzurevi sorumlusu, tutuksuz sanık N.Ö, ölen Fatma Uraz'ın kızı Zehra Yılmazer duruşmada yer alırken diğer sanık T.A. ise duruşmaya katılmadı.

Yılmazer'in avukatı Bülent Güvençalan olayın yaşandığı saat ve hastaneye haber verildiği saat dikkate alındığında olayın gizlenmeye çalışıldığını savundu ve sanıkların olası kast ile cezalandırılması gerektiğini belirtti.

3 YIL 4 AY HAPİS CEZASI

Sanık avukatı olayın sıcak su nedeniyle gerçekleşmediğini düşündüklerini, maktulün birden fazla hastalığının olduğunu belirtti. Çok üzgün olduğunu belirten sanık N.Ö., olay günü kurumda bulunmadığını aktardı ve bir kusurunun olmadığını öne sürdü.

Hakim, sanık N.Ö'nün "taksirle ölüme neden olma" suçundan 2 yıl 6 ay, T.A'nın da aynı suçtan 3 yıl 4 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Sanıklar hakkındaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına da karar verildi.

İDDİANAMENİN DETAYLARI

Güzelbahçe ilçesindeki bir huzurevinde kalan Fatma Uraz'ın kaldırıldığı hastanede vefat etmesinden sonra hazırlanan iddianamede son olarak T.A. tarafından banyosu yaptırılan Uraz'ın vücudunda yanık izleri tespit edildiği, yakınları tarafından hastaneye götürüldüğü ve tedavi gördüğü hastanede 5 gün sonra 21 Eylül 2018'de vefat ettiği bilgilerine yer verilmişti.

Adli Tıp Kurumu raporunda ise kadının yanık ve gelişen komplikasyonlar sebebiyle öldüğü tespiti sebebiyle 2 sanığın "taksirle ölüme neden olma" suçundan cezalandırılmaları istenmişti.

 

Kaynak: AA-DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin