İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi törenle açıldı. Aday tanıtım toplantısı sonrası hastane açılış töreninde konuşan Erdoğan: Güzel İzmir'imize yakışır bir eser oldu

İzmir ilçe belediye başkanı adayları tanıtım töreninin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Bu dev hastanenin altyapısı itibarıyla yollarıyla alakalı tabii acaba yollarını kim yaptı, diye de sorarsınız değil mi?" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi törenle açıldı. Aday tanıtım toplantısı sonrası hastane açılış töreninde konuşan Erdoğan: Güzel İzmir'imize yakışır bir eser oldu

İzmir ilçe belediye başkanı adayları tanıtım töreninin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Bu dev hastanenin altyapısı itibarıyla yollarıyla alakalı tabii acaba yollarını kim yaptı, diye de sorarsınız değil mi?" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir Şehir Hastanesi ve Bağlantı Yolları Açılış Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "15 bini hemşire olmak üzere 35 bin sağlık personelini daha kamuya alıyoruz" dedi.

"BELEDİYE YOLLARI YAPTI MI? HAYIR"

Erdoğan'ın açılış törenindeki konuşmasından satır başları şöyle:

"Şehir hastanemiz birimleri ile gerçekten güzel İzmir'imize yakışır bir eser oldu. Laf değil, icraat... Bu dev hastanenin altyapısı itibarıyla yollarıyla alakalı tabii acaba yollarını kim yaptı, diye de sorarsınız değil mi?

Büyükşehir Belediyesi'nin yapması lazım. Büyükşehir Belediyesi yollarını yaptı mı? Hayır. Sağ olsun Ulaştırma Bakanlığımız devreye girdi, ilk etabı hallettik ama yetmez. Yollarla alakalı 2. etabı da yine Ulaştırma Bakanlığımız en güzel şekliyle yapacak. 

Hastanemize hızlı, emniyetli erişim için inşa ettiğimiz 4 km uzunluğundaki bağlantı yolu ve kavşağını da bugün hizmete açıyoruz. Hastanemiz dünyanın en büyük sağlık komplekslerinden biridir. 6 ayrı hastaneyi barındıran bu muhteşem yatırım eser ve hizmet siyasetimizin önemli bir nişanesidir. Seçimlere gidiyoruz. Bu seçimlerle birlikte ben inanıyorum ki güzel İzmirin güzel insanları burada Hamza Dağ kardeşimizi büyükşehirin başına getirecek ve böylece altyapı noktasında da İzmirimizin bu çileleri sona erecektir.

Daha önce Manisa, İzmir arasında Sabuncubeli Tüneli, bunları biz yaptık. Birçok yolları yaptık. Konak tünelini yaptık. Bundan sonraki dönemde inşallah gerek merkezi yönetim olarak biz gerekse büyükşehir belediyemiz olarak el ele verecek ve altyapı sorunlarını ortadan kaldıracağız. Bunun için de tabi, 31 Mart'a kadar yoğun şekilde çalışmaya var mıyız?

Şu projenin ülkenin ortak değerlerinin arkasına gizlenerek hiçbir eser ve hizmet üretmeden yıllarca şehrin sırtına yük olanlara ibret teşkil etmesini istiyorum. Hükümete gelirken milletimize sizlere söz vermiştik. Ülkemizi eğitim, sağlık, adalet, güvenlik üzerinde yükselteceğiz. Buna ulaşımdan enerjiye, spordan sosyal desteklere pek çok başlığı ekledik. 21 yıl sonra geriye dönüp baktığımızda milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmenin bahtiyarlığı içindeyiz.

Eğitim dedik, okullarımızın neredeyse tamamını yeniden inşa ettik. Evlatlarımızın en iyi şekilde yetişmesi için 800 bin yeni öğretmen atadık. Darbecilerin yıktığı mesleki eğitim sistemini yeniden ayağa kaldırdık. Şehir hastaneleriyle sağlık hizmetlerini dünya standartlarının üzerinde seviyeye taşıdık. 310 bini doktor olmak üzere 1.5 milyona yakın sağlık çalışanıyla bu alandaki insan kaynağımızı güçlendirdik. 15 bini hemşire olmak üzere 35 bin sağlık personeli daha kamuya alıyoruz. 2.5 milyon kişiye evde sağlık hizmeti vererek hizmeti insanımızın evine götürdük.

Sınırlarımızın güvenliğini artırarak terörü kaynağında kurutma stratejisine geçtik. Asker, polis, jandarmasıyla Türkiye'yi dünyanın en sorunlu bölgesinin en güvenli bölgesi haline getirdik.

Yargılama sürelerini kısaltacak tedbirleri alarak adaletin hızla tesisine zemin hazırladık.

Tünelleriyle, köprüleriyle, otoyollarıyla, tren hatlarıyla, havalimanlarıyla kalkınmanın temel altyapısı olan ulaşımı çeşitlendirdik, güçlendirdik. İzmir-Ankara YHT'yi de etap etap hizmete alarak bu alandaki çalışmalarımızı taçlandıracağız.

Kimsesiz çocuklardan yaşlılara engellilerden dul kadınlara kadar tüm dezavantajlı kesimlere sahip çıktı. 4 milyon hane ve 6.5 milyon çocuğa ulaşan sosyal destek sistemimizle dünyanın örnek aldığı seviyeye geldik.

Toplu konutta 1 milyon 314 bin inşaatla insanımızın modern, depreme dayanıklı yuvalara kavuşmasına öncülük ettik.

222 millet bahçesiyle şehirlerimizde yaşayan insanlarımızın hayat kalitesini artırdık. Atık su artırma, depolama sistemleriyle çevreye duyarlı hayat alanları oluşturduk. 

1 milyona yakın konut ve işyerinde kentsel dönüşüm projesi uyguladık. Ülkemize yaptığımız eser ve hizmetleri değil saatlerce günlerce anlatsak bitmez. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin