İYİ Parti'nin bir belediye başkan adayı daha belli oldu. Akşener açıkladı. İYİ Parti'nin Uşak belediye başkan adayı Muhammed Gür oldu

Eskişehir, İzmir ve Kahramanmaraş'ın ardından İYİ Parti'nin bir belediye başkan adayı daha belli oldu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Uşak Belediye Başkan adayının Muhammed Gür olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
İYİ Parti'nin bir belediye başkan adayı daha belli oldu. Akşener açıkladı. İYİ Parti'nin Uşak belediye başkan adayı Muhammed Gür oldu

Eskişehir, İzmir ve Kahramanmaraş'ın ardından İYİ Parti'nin bir belediye başkan adayı daha belli doldu. 

Partisinin Uşak İl Başkanlığı'nı ziyaret eden  İYİ Parti lideri Akşener,  Akşener, Uşak Belediye Başkan adaylarının Muhammed Gür olduğunu açıkladı.

Akşener, şunları söyledi:

“Uşak Belediye Başkan adayımızı ve belediye başkanımız olacak arkadaşımızı açıklamak üzere geldik. Biz yerel seçimlerde şöyle bir usul uyguluyoruz. Her şehirde belediye başkan adayımızı, tespit edilmiş, üzerinde uzlaşılmış ilçe başkan adayları varsa hepsini beraber o şehrimizde ilan ediyoruz. Başkanımız zaten 2019’da biz Uşak’ta ayrı ayrı girmiştik CHP ile. O zaman çok az bir farkla kaybetmişti. Yine aynı şekilde 2023’te milletvekili adayımızdı. Benzer bir haksızlığa uğradı. 7 bin oyumuz sayılmadı. Yani geçersiz kabul edildi. Dolayısıyla bu iki haksızlığın üzerine, 2019’da da bazı haksızlıklar yaşanmıştı. Bu iki haksızlığın üstüne ben Uşak’ta yaşayan her bir kişinin Muhammed Başkan’a bu defa, tartışmaya gerek kalmayacak oranda bir oyla Uşaklı’nın hakkını, hukukunu koruyacak, Uşak’a hizmet getirecek, çalmayacak, çaldırmayacak bir kardeşimizi, bu defa tartışmasız belediye başkanı seçeceğine inanıyorum. İyi belediyeciliğin ne olduğunu, nasıl olduğunu, belediyecilikte sosyal devlet anlayışının nasıl uygulanacağını, yandaş kayırmak yerine liyakate nasıl önem verileceğini, Uşak’ın imkanlarını Uşaklı’ya nasıl aktarılacağını ve ‘israfa hayır’ deyip tasarruf üzerinden Uşak’ta yaşayan her bir arkadaşımızın nasıl mutlu edileceğini, sanki dalga geçer gibi havalimanı her bir seçimde oyuncak halinde havaalanıyla uğraşılıyor. 2 ay açılıyor, 2 ay kapanıyor. Belediye başkanımız o kadar gündemde tutacak ki ben de Ankara’ya döndükten sonra Uşak’ın sorunlarını Meclis’e getireceğim. Biz de o kadar gündemde tutacağız ki o konuyu çözeceğiz.

MUHAMMET GÜR KİMDİR?

Muhammet Gür, 1969 yılında Uşak'ta dünyaya geldi. İnşaat Mühendisi olan Gür, 25. dönem MHP milletvekili adayı oldu. Muhammet Gür, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde İYİ Parti Uşak Belediye Başkanı adayı  2023 genel seçimlerinde  ise milletvekili adayı olmuştu. 

Kaynak: ANKA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin