İYİ Partili Murat Sesli Zonguldak'da kuzenini göstererek aday oldu

Tutuklandığı Çete davası sonrası siyasi yasak alan eski AK Partili Murat Sesli, İYİ Parti’den girdiği yerel seçimlerde adaşı olan kuzenini göstererek aday oldu.

Google Haberlere Abone ol
İYİ Partili Murat Sesli Zonguldak'da kuzenini göstererek aday oldu

Ak Parti’den Zonguldak Karadeniz Ereğli Belediye Başkanlığı sonrasında çete davası nedeniyle tutuklanan ve siyasi yasak alan Murat Sesli, yerel seçimlerde İYİ Parti’den aday oldu. Sesli, aynı isim ve soyisme sahip olan kuzenini başkan adayı gösterterek siyasi yasak kararını deldi.

Kısa Dalga’da yer alan habere göre, daha önce bağımsız ardından AK Parti’den Zonguldak Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı ola Murat Sesli, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde İYİ Parti’nin Karadeniz Ereğli Belediye Başkan adayı oldu. Eski belediye başkanı Sesli ve kuzeni Sesli, İYİ Parti Genel Merkezi’nde Meral Akşener hem de ilçe teşkilatında yöneticiler tarafından kamuoyuna birlikte ilan edildi.

KLON ADAY FORMÜLÜ

Siyasi yasak cezası 2028 yılına kadar devam eden Murat Sesli, adaşı ve aynı soy adı taşıyan kuzenini aday yaparak bu yasağı deldi. Sesli ve kuzeninin adaylığı YSK tarafından kabul edilen Sesli, 31 Mart’a giden süreçte kendisi adaymış gibi çalışma yapıyor.

Önümüzde yasal hiçbir engelimiz yok diyen İYİ Partili Murat Sesli, şunları söyledi:

“Öncelikli İYİ Parti Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener başta olmak üzere tüm İYİ Parti yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. 15 yıldır hukuk mücadelesi veriyorum ama maalesef seçimlere yine az bir süre kala verilen bir karar ile beni seçimlere sokmadılar. Biz de kuzenimle birlikte seçimlere girmeye karar verdik. Önümüzde yasal hiçbir engelimiz yok. Karadeniz Ereğli maalesef 15 yılını kaybetti.

Bir 5 yıl daha kaybetmesine benim tahammülüm yok. Ben Karadeniz Ereğli’yi çok seviyorum. Kdz. Ereğli halkı bizim nasıl bir belediyecilik yaptığımızı, nasıl hizmet yaptığımızı iyi biliyor. Hiç merak etmeyin biz bu seçimleri kazanacağız. Ben sizlere inanıyor ve güveniyorum. Hep birlikte el ele vererek Karadeniz Ereğli’nin 31 mahallesinde halkımıza projelerimizi, yapacaklarımızı anlatacağız. Halkımızda zaten güzel bir karşılığımız var. İnşallah 31 Mart akşamına kadar gece-gündüz çalışarak bu desteği daha da artırıp Karadeniz Ereğli Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanacağız.”

NE OLMUŞTU?

Murat Sesli, ilk olarak bağımsız ardından AK Partili olarak belediye başkanlığı yaptığı dönemde yeniden aday olduktan hemen sonra 27 Ocak 2009 tarihinde ilçede yapılan Çelik-2 operasyonu kapsamında gözaltına alındı. Sesli, Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak Sincan Cezaevi’ne gönderildi. Bir süre cezaevinde yattıktan sonra 7 Eylül 2009’da serbest kaldı. 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılama sonrasında 26 Nisan 2012 tarihinde 7 yıl 7 ay 20 gün ceza aldı. Yine aynı mahkeme kararında ceza bitiminden sonra 5 yıl “seçilme” yasağının da içerisinde bulunduğu memnu hak cezası aldı.

Sesli, hakkındaki mahkumiyet kararını Yargıtay'da temyiz etti. Yargıtay 1. Ceza Dairesi 12 Aralık 2013 tarihinde “görevi kötüye kullanma suçu” cezasını bozarken, “çete üyeliği ve hürriyeti tahdit” suçlarını onadı ve Sesli’nin 6 yıl 4 ay 20 gün hapis cezası kesinleşti. Yargıtay’ın cezayı onamasından sonra Sesli, Ocak 2014’den sonra yaklaşık 7 yıl boyunca kaçak yaşadı. 7 yıllık firari hayatından sonra Mart 2020’de Ankara’da teslim olan Sesli, Sincan Cezaevine gönderildi.

İktidarın, Korona virüs salgını sonrası, yaptığı İnfaz Yasası düzenlemelerinden faydalanan Murat Sesli, 25 Kasım 2020 tarihinde serbest bırakıldı ve hakkındaki denetimli serbestlik tedbiri de bu yıl ocak ayında bitti. Sesli'nin geçen aralık ayında yaptığı yargılanmanın yenilenmesi ve infazın durdurulması başvurusu mahkeme tarafından reddedildi ve 2028 yılına kadar aday olma imkanı kalmadı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin