İYİ Partili Buğra Kavuncu zoraki İBB adayı olduğu iddialarına tv100'de yanıt verdi: Bana görev düşerse seve seve giderim dedim

tv100 özel yayınına katılan İYİ Parti İBB Adayı Buğra Kavuncu gazeteci Kübra Par ve Gürkan Hacır'ın sorularını yanıtladı. Kavuncu, İstanbul'da zoraki aday olduğu iddialarının üzerine "Süreçte en son Ankara ve İstanbul'un durumu netleşti. O ana kadar ben genel başkanımıza hep 'Bana görev düşerse seve seve giderim' dedim. Ama İstanbul ve Ankara'nın durumu netleşince ben göreve talibim dedim" şeklinde konuştu. Kavuncu, İBB'nin afiş engelleme polemiği hakkında da açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
İYİ Partili Buğra Kavuncu zoraki İBB adayı olduğu iddialarına tv100'de yanıt verdi:  Bana görev düşerse seve seve giderim dedim

tv100 özel yayınına katılan İYİ Parti İBB Adayı Buğra Kavuncu, İstanbul'daki adaylığının zoraki olduğu konusuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Bu tür asılsız haberlerle ben çok uğraştım. Partimizin almış olduğu hür kararını en fazla savunanlardan birisi benim. Hatırlayacağınız gibi iki kere biz genel irade kurulunda hür ve müstakil haraket edip etmeme konusunda oylama yaptık.

Ve ikisinde de ben teşkilat başkanı olarak, bütün Türkiye'yi dolaşıp, Anadolu'daki, Türkiye'deki teşkilatların görüşlerini kendi görüşlerimi de ekleyip ilettim. Dolayısıyla her il ve ilçede bu kadar net durmuş birisinin de bir adaylık söz konusu olduğu zaman, bununla ilgili tereddüt göstermesi mümkün değil.

'SEVE SEVE GİDERİM DEDİM'

Tabii süreçte en son Ankara'nın İstanbul'un durumu netleşti. O ana kadar ben genel başkanımıza hep, bana görev düşerse seve seve giderim dedim. Ama İstanbul ve Ankara'nın durumu netleşince ben göreve talibim dedim.

İstanbul'a aday olmak istediğimi genel başkanımıza aktardım. Tabii ki süreç içerisinde birçok isim gündeme geldi. Fakat hem İstanbul'daki teşkilatlarımız, hem araştırmalarımız, hem benim 5 yıllık İstanbul İl Başkanlığı görevim, ve bu süreçte İstanbul'un tüm problemlerini çok iyi bir şekilde etüde eden çalışma tempomuz, benim İstanbul için partim tarafından en uygun aday olarak görülmemi beraberinde getirdi. Dolayısıyla benim zoraki aday olduğum ya da istemediğim halde aday olduğum konusu tamamen hayal ürünü bir görüş."

İMAMOĞLU AÇIKLAMASI

Kavuncu, Kübra Par'ın "Yolu açık olsun, kendisini arayıp tebrik edeceğim’ demişti aradı mı Ekrem Bey sizi bu süreçte?" sorusu üzerine Kavuncu "Yok aramadı. Genel Başkanımızın ablalarının cenaze töreninde karşılaştık orada ayaküstü selamlaştık, başarılar diledi ‘Hayırlı olsun’ dedi ben de kendilerine başarılar diledim, hayırlı olsun dedim" ifadelerine yer verdi.

Kavuncu, Hacır'ın "Siz geçen sene mart ayında bir masa krizi yaşandı mayıs ayına kadar omuz omuza birlikteydiniz. Geçen sene nisan ayında Ekrem İmamoğlu’nu nasıl başarılı görüyordunuz, şimdi nelerini başarısız görüyorsunuz? Bir senede ne değişti?" sorusu üzerine Kavuncu, Biz bir iddia ortaya koyuyoruz, daha iyisini yaparız diyoruz. Daha iyisini yapacağımız alanlar var. İyi niyetle çaba gösterdiğini hep söylüyorum ama eksik kalan alanlar var." ifadelerini kullandı.

AFİŞ ENGELLEME POLEMİĞİ

Kavuncu, İBB'nin afiş engelleme polemiği hakkında  da konuştu:

"Biz kimseye vurarak prim yapmayız, yapacak bir parti de değiliz. Olayın detaylarına çok vakıf değilim. Kampanyayı yürüten Kampanyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımızın takip ettiği bir konu. Bu bir saniyelik bir karardır ben Büyükşehir Belediye Başkanı olsam 'Talimat veriyorum astırın' derdim.

Bize İBB'den bir geri dönüş olmadı. Galiba para iade edildi ve biz o ajansla çalışmayı bırakıp, afişleri geri çektik. Ben belediye başkanı olsam daha da ileri gidip, belediyenin elindeki bütün o üst geçitler için "Ben belediye başkanıyım, bana çok yüklenilecek deyip, yüzde 60'ını 70'ini ben alayım, kalan kısmı da diğer bütün adaylara dağıtayım" derdim. Böyle bir adım üzerine bu tartışma da şu anda konuşuluyor olmazdı."

3 büyük şehire afiş gittiğine eminim fakat diğer şehirleri bilmiyorum. Ama 3 büyük şehirde afiş asılmadı."

Kaynak: tv100.com
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin