İYİ Parti'den Mustafa Destici açıklaması: Allah kimseyi tweet'ini silmek zorunda bırakmasın

İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu gündeme dair açıklamalarda bulundu. BBP lideri Mustafa Destici'nin sildiği iddia edilen tweet'le ilgili konuştu. "Allah kimseyi tweeti'ni silmek zorunda bırakmasın" dedi.

Google Haberlere Abone ol
İYİ Parti'den Mustafa Destici açıklaması: Allah kimseyi tweet'ini silmek zorunda bırakmasın
Arşiv

BBP Lideri Mustafa Destici’nin, 2012'de “Özerkliği kabul edebiliriz” tweet'i sosyal medyada yıllar sonra yeniden gündem oldu. Destici, gelen tepkilerin ardından attığı tweeti sildiği iddia edildi. 

İYİ Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu haftalık gündem değerlendirmesi için kameraların karşısına geçti.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zorlu, Destici’nin muhalefeti hedef aldığı paylaşıma ve yazıp sildiği tweet'e ilişkin konuştu. Zorlu, “Allah kimseyi tweeti'ni silmek zorunda bırakmasın. Biz çok şükür böyle bir ilkeli, tutarlı siyasetin mensuplarıyız” dedi.

 BİLECİK AÇIKLAMASI

Bilecik Belediyesi'ndeki rüşvet iddiaları nedeniyle başkanlık görevinden geçici olarak uzaklaştırılan Semih Şahin'in istifasının ardından yapılan oylamada, Belediye Meclisi Üyesi Mustafa Sadık Kaya'nın belediye başkanlığına seçilmesiyle ilgili soru üzerine Zorlu, şunları söyledi:

"Bizim kararımız çok açık ve nettir. Biz, 31 Mart'ta hem siyasi iktidara hem de muhalefetin alışılagelmiş bu ezberini bozmakta kararlıyız. Bilecik konusunda da çok ciddi bir bilgi kirliliği, hatta gerçek dışı ifadeleri üzülerek takip ediyoruz. 2019 seçimlerinde ittifakla kazanılmış bir belediye, ardından belediye başkanı görevden uzaklaştırılıyor. Daha öncesinde de belediye içerisinde yapılan oylamalarda biz, CHP'nin Belediye Meclisi üyesi adayını destekledik ve iki kez de seçilmesini sağladık. Ancak biz, artık yeni bir yolculuğa çıktık. İYİ Parti olarak kendi adaylarımızı kazandırmak gibi bir sorumluluğun ve heyecanın içerisindeyiz. Bugün Bilecik'le, yarın belki sürpriz yerler olabilir. Bu konudaki kararlılığımızın devam edeceğinin bir kez daha altını çizmek istiyorum."

İSTANBUL VE ANKARA ADAYLARI

Zorlu, İstanbul ve Ankara'da belediye başkan adaylarının belli olup olmadığına ilişkin soruya da "Ankara ve İstanbul adaylarımızı tespit çalışmalarımız devam ediyor. Çok hassas bir süreç yürütüyoruz. Adayımız çıktıktan sonra bu anketlerin tekrar yapılmasını arzu ederiz. Milletimizin karar vereceği bir seçimdir. Önemli olan bizim irademizin, aldığımız bu kararın hayata geçirilmesi." cevabını verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in şehitlerin bilgisinin Milli Savunma Bakanlığınca duyurulmasının ardından önce Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'i, sonrasında ise Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ı telefonla aradığı bilgisini veren Zorlu, şunları kaydetti:
"Aynı kapsamda Sayın Cumhurbaşkanı'nı da aradılar. Bu olay cuma günü akşam saatlerinde gerçekleşiyor. Hakan Fidan geri döndü ve Genel Başkanımızla sürece ilişkin bir istişare ve değerlendirmeleri oldu. Biz, bahsedildiği gibi ortak bildiri çağrımızı Cumhurbaşkanı ile görüşmeden sonra değil, cumartesi o çağrıyı yaptık. Bununla birlikte Cumhurbaşkanı bizim aramamızın üzerinden Güvenlik Zirvesi'ne girmeden önce dönmüş ve Genel Başkanımız ile sürece ilişkin bir görüşme gerçekleştirilmiştir. Terör ve terörle mücadele, milletimizin ortak kaygısı. Birlikte yaşam irademizin ayakta kalabilmesi için bu mücadeleyi kararlılıkla göstermemiz gereken bir alan. Genel Başkanımız bu çerçevede milli birlik açısından Cumhurbaşkanı'nı aramış, o da dönmüş, böyle bir görüşme yapılmıştır. Siyasi istismar yapılmaması gereken bir dönemden geçiyoruz."

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin