İYİ Parti'den Ayşenur Arslan'a, Meral Akşener'den özür dile çağrısı. İYİ Parti, 'afiş' krizinde İBB'yi suçladı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak tv100'de bombaladı

tv100'ün gündemi belirleyen programı Eşit Ağırlık'a bağlanan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak, Ayşenur Arslan'ın Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki sözleri için özür dilemeye davet etti. Akburak, afiş krizinde de İBB'yi sorumlu tuttu.

Google Haberlere Abone ol
İYİ Parti'den Ayşenur Arslan'a, Meral Akşener'den özür dile çağrısı. İYİ Parti, 'afiş' krizinde İBB'yi suçladı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak tv100'de bombaladı

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, GENAR Araştırma Başkanı İhsan Aktaş, CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, Hukukçu Pınar Hacıbektaşoğlu ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak, Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık programına konuk oldu. Programda, 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler konuşuldu.

"BU İŞİN SORUMLUSU BELEDİYE"

İYİ Parti'nin afişlerinin İBB tarafından engellendiği iddialarına ilişkin konuşan Burak Akburak şunları söyledi:

"İstanbul’da şu andaki mevcut Belediye Cumhuriyet Halk Partisi’nde. Dolayısıyla bu konunun engellenmesi CHP’li Belediye tarafından yapıldı, Belediye yetkilileri tarafından yapıldı. Bu işin sorumlusu Belediye. Bize şirketin yetkilisi bizzat bu işin patronu bana önce bunun 'tek adam' lafının Cumhurbaşkanına hakaret olacağını söylemişti.

"BELEDİYE MÜSAADE ETMİYOR"

Ben direttiğimde hukukçulara sorduğumu bunun hiçbir cezası olmadığını gerekirse biz de açıklama yapacağımızı söyledik. Ben ısrarla konuşunca bu sefer 'Ya belediye maalesef bize müsaade etmiyor. Bunu asmak istemiyorlar. Birini değil dördünü de asmak istemiyorlar' dediler. Hatta dediler ki 'Biz şirket olarak yaptığımız anlaşma gereği bunu 1 Mart'a kadar onlara danışmak zorundayız.'"

"ÖZÜR DİLE"

Ayşenur Arslan, AKP'den milletvekili seçilen bir siyasetçiyle yaptığı görüşmeyi anlattı. Siyasetçinin, 2023 seçimine 2 ay kadar kala İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyarete gittiğini belirten Arslan, Akşener'in siyasetçiye "Sizce ben Alevi-Kürt bir Cumhurbaşkanı seçtirir miyim? Siyasi çizgim buna izin verir mi! Asla!" dediğini öne sürdü. Akburak bu iddialara sert çıktı ve Arslan'ı tv100 ekranından özür dilemeye davet etti.

Yarkadaş ise Akburak'a,"Bu tür sözler ettiğiniz için bence Ayşenur Hanım’dan siz bir özür dileyin önce." dedi. Akburak ise, "Siz özür dileyeceksiniz. Biz niye özür dileyelim? Kendisi açıp özür dileyecek Sayın Genel Başkanımızdan. Böyle bir iftirayı nasıl attı? Nasıl böyle bir yalan söylüyor?" ifadelerini kullandı.

İşte o anlar...

Eren Erdem de, "Meral Hanım’a bir önerim var. Herkesle her şeyi konuşmamasını tavsiye ediyorum. Çünkü bu iddianın Ayşenur Hanım’a gelmesini sağlayan kişi eski bir milletvekili." dedi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin