İYİ Parti'de kriz! Belediye başkan adayı adaylıktan çekildi

Mayıs ayında yapılan seçimlerin ardından peş peşe toplu istifaların yaşandığı İYİ Parti, bu kez başkan adayı kriziyle gündemde. Gaziantep Karkamış Belediye Başkan adayı Mehmet Polat adaylıktan çekildiğini duyurdu. Polat'ın Zorla adaylıktan el çektirildiği iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
İYİ Parti'de kriz! Belediye başkan adayı adaylıktan çekildi

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Karkamış’tan belediye başkan adayı olan Mehmet Polat  adaylık çekildiğini duyurdu. Polat bir dönem kaçakçılık suçlamasıyla yargılanmıştı. 

Mehmet Polat, “Adaylığım süresinde beni destekleyen Karakamış ve Barak halkına teşekkür ederim. Elimde olmayan sebeplerden ötürü adaylıktan çekilmiş bulunmaktayım. Bir kaç gün içerisinde akraba ve dostlarımızla birlikte kararımızı açıklayacağız" açıklamasını yaptı.

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban ise Polat'ın açıklamasını alıntılayarak,

“Polat ısmarlama bir açıklama yapmış. Bana da laf vurması söylenmiş açıklamasında. Talimatı öyle almış.

1- Geçmişte Kaçakçılık nedeniyle açılan davanı bilmiyor muydun ?

Aday olurken, aylarca seçim çalışması yaparken, bize gelip başvuru yaparken, para harcarken ve iki gün önce kalabalıkla stk açılışı yaparken.

2- YSK ile görüştüm 'Polat ile alakalı hiçbir başvuru, geçmişten suç başvurusu yok. Bugün seçilsin mazbatasını veririz' diyorlar.

3- 'Kaçakçılıkla yargılanıyorum o nedenle aday olamıyorum' diyen şahıs, aşağıda ki satırlarında beni kastederek “benim sizin gibi kirli param yok" demiş. Aynen kaçakçılıkla yargılandığı için seçime giremeyip aday olamayan şahıs, hiçbir sabıkası olmayan ve hakkında 44 sene boyunca hiçbir dava dahi açılmamış ve seçimlere girip milletvekili olmuş bana bunu yazmış.” paylaşımında bulundu. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin