İYİ Parti'de bu kez istifa yok! İstifa iddialarına zehir zemberek sözlerle yanıt verdi: Duvara bir tuğla da ben koymayacağım

İYİ Parti'den istifa edeceği iddiaları hakkında açıklama yapan İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz hakkında söylenenleri sert bir dille yalanladı.  “Ciddiyetsiz bir siyasi kültürün duvarına bir tuğla da ben koymayacağım. Halka umut olmamız gerekirken, insanları karamsarlığa sürükleyen bir adım atmayacağım” dedi.

Google Haberlere Abone ol
İYİ Parti'de bu kez istifa yok! İstifa iddialarına zehir zemberek sözlerle yanıt verdi: Duvara bir tuğla da ben koymayacağım

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, sosyal medya hesabı Twitter'dan bir yazı yayımlayarak, kendisinin istifa edeceğine dair söylentileri yalanladı ve muhalefet partilerine yönelik ağır eleştirilerde bulundu.

"KARAMSARLIĞA SÜRÜKLEMEYECEĞİM"

İstifa etmeyeceğini vurgulayan Yılmaz, “Ciddiyetsiz bir siyasi kültürün duvarına bir tuğla da ben koymayacağım. Halka umut olmamız gerekirken, insanları karamsarlığa sürükleyen bir adım atmayacağım” dedi.

Muhalefet partilerinin ve onların etrafında kümelenen isimlerin, son bir senedir hükûmet ile mücadele etmediğini vurgulayan Yılmaz, “Muhalefet partilerinin ve onların etrafında kümelenen isimlerin, son bir senedir, hükûmet ile mücadele etmek yerine bütün enerjilerini şahsi çıkarları ve ihtirasları için harcamaları ve günün sonunda muhalefet ittifakının dağılmasıyla sonuçlanan bir siyasi kültür inşa etmeleri eminim ki sadece beni rahatsız etmiyordur” dedi.

Yılmaz, bu bencilliğin ve ciddiyetsizliğin derhal terk edilmesi gerektiğini söyledi, “Asli görevimiz olan vatandaşların doğru ve etkili temsiline odaklanalım. Bu bencillik yüzünden muhalefet ittifakı Mayıs 2023 başkanlık seçimleri öncesi işlevini yitirdi ve doğru kararlar alamadı. Ve kazanılması oldukça mümkün seçimler göz göre göre kaybedildi. Maalesef, bu yenilginin bedelini siyasi rant ile beslenenler değil sesini duyuramayan milyonlarca insan her gün bizzat ödüyor” diyerek 2023 Genel Seçimleri’ne göndermede bulundu.

"ÇÖZMEMİZ GEREKEN SORUNLARIMIZ VAR"

Muhalefet partileri olarak çözmeleri gereken çok ciddi sorunların olduğunu hatırlatan Yılmaz, şöyle devam etti:

“Daha önce defalarca söylediğim gibi, muhalefet partileri olarak çözmemiz gereken çok ciddi sorunlarımız var. Bütün siyaseti ittifak stratejilerine indirgeyen, siyasetin finansmanını şeffaflaştıramayan, dar çıkar gruplarımın yozlaşmış ilişkilerine sıkışmış, rant dağıttığı medya ve anket sektörlerini silah gibi kullanan siyaset kültürünü eleştirmek zorundayız.”

Yılmaz, 2023 Genel Seçimleri kaybedildikten sonra muhalefetin özeleştiri yapmadığını, başarısızlığı üstlenmediğini söyledi, “İttifak sürecinin niye hatalı şekilde kurulduğunun tartışması yapılmadı ve alınan mağlubiyet ile kimse yüzleşmek istemedi. Böyle büyük bir hayal kırıklığından sonra muhalefetin yapması gereken şey bu tartışmalar sonucunda, milletimize bu hataların tekrarına nasıl engel olunacağını anlatması, umut vermesiydi” dedi.

arti içi çıkar çatışmalarının, ucuz kulislerin, iftiraların, dedikoduların, ayak oyunlarının halkın gözünün önünde sergilendiğini vurgulayan Yılmaz, utanma duygusundan yoksun bir sürecin yaşandığını ekledi.

Yılmaz, yazının devamında hem medyayı hem de muhalif siyasetçileri de eleştirdi:

“Muhalefete baktığımız zaman, mensupları adeta siyasi militanlara dönmüş bir muhalefet medyası görüyoruz. Sahte anketlerle halkı manipüle etmeye çalışan ve ele geçirdiği belediye kaynaklarını kendi siyasi kariyeri için seferber etmekten çekinmeyen muhalif siyasetçiler görüyoruz. Halkın oyunu Erdoğan korkusuyla gasp ettikten sonra siyasi makamları para karşılığı pazarlayan kravatlı çeteleri görüyoruz.”

"ASIL MESELEMİZ İSTİFALAR DEĞİL"

Yılmaz, tutarsızlığı, ilkesizliği ve ahlaksızlığı stratejik bir hamle olarak görmeyi millete yapılmış ihanet olarak değerlendiren, “Bu yüzden asıl meselemiz istifalar değil tüm muhalefet partilerinin kurumsal problemleridir” dedi.

Yılmaz, yerel seçimlere kısa bir süre kaldığını, ciddi bir özeleştiri yapılmazsa 31 Mart’ta muhalefetin kaybedeceğini vurguladı.

“Gelinen noktada mevcut siyasi partilerin ve aktörlerin ülkemizin ihtiyaç duyduğu iktidar değişimini gerçekleştirme kapasitelerine ve hatta niyetlerine olan inancımı yitirdim” diyen Yılmaz, kurumsal muhalefetin yeniden yapılanması gerektiğini hatırlattı.

İstifa etmeyeceğini vurgulayan Yılmaz şöyle devam etti:

“Ciddiyetsiz bir siyasi kültürün duvarına bir tuğla da ben koymayacağım. Halka umut olmamız gerekirken, insanları karamsarlığa sürükleyen bir adım atmayacağım. Umarım, seçimlerden sonra, bahsettiğim meseleleri ciddiyetle tartışacağımız bir atmosfer oluşur ve ülke muhalefetini yeniden, daha güçlü ve daha sağlıklı şekilde inşa edebiliriz.”

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin