İYİ Parti lideri Meral Akşener istifa mı edecek? İYİ Parti lider Meral Akşener: Olağanüstü kongreye gideceğiz

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde beklediği sonucu bulamayan İYİ Parti lideri Meral Akşener önemli açıklamalarda bulundu. Akşener'in istifa edeceği iddia edilmişti. İYİ Parti lideri yaptığı açıklamada istifasını duyurmadı ama olağanüstü kongreye gideceklerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
İYİ Parti lideri Meral Akşener istifa mı edecek? İYİ Parti lider Meral Akşener: Olağanüstü kongreye gideceğiz
AA

31 Mart yerel seçimlerinde, Türkiye geneli oy dağılımında 3,7'lik sonuçla 6. sıraya gerileyen İYİ Parti, sandıkta istediği sonucu göremedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener seçimlerle ilgili basın toplantısı düzenledi. 

Meral Akşener'in konuşmasından satır başları:

Demokrasinin temel iradesi milletin seçimlerini yansıtmasıdır. İYİ Parti olarak bu yüzden yola çıktık. Milletin üstünde bir irade yoktur. Nitekim bu seçimlerde de milletimiz bir il 23 ilçe ve 7 belde olmak üzere toplam 31 yeri İYİ Parti'ye emanet etti. Bu emanet için milletimize teşekkür ediyoruz. 

Sonucunuz hala netleşmediği bazı yerlerde de büyük bir mücadele veren başkanlarıma teşekkürlerimi iletiyorum. Tüm parti örgütlerimize de teşekkür ediyorum. 

 Geride bıraktığımız seçimlerle birlikte milletimizin iki yumruk arasında sıkışmasından ne kadar sıkıldığını gördük. Seçimlere olan katılımın azlığı görmezden gelinemez.

En esaslı mesajını da iktidara verdi. Yıllardır hak yiyenlere, adaletsizliğe yeter dedi. Erdoğan'a artık zorundasın dedi. Halbuki biz kendisini defalarca uyarmıştık. Tencere her iktidarı sallar demiştik.

 İYİ Parti olarak üzerimize düşen sorumluluğu alacak ve özeleştirimizi yapacağız. Milletimizin mesajı doğrultusunda gereken adımları atacağız. Genel Başkan olarak en kısa sürede olağanüstü seçimli kongremizi toplayacağız. 

 BİLGE YILMAZ'DAN İSTİFA ÇAĞRISI

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıklayan Prof. Dr. Bilge Yılmaz, dün akşam sosyal medyadan yaptığı açıklama ile Akşener’i de istifaya çağırmış ve şu paylaşımda bulunmuş, şu ifadeleri kullanmıştı:

"İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’i istifaya davet ediyorum. Önümüzdeki genel seçimlerde ülkemizin AK Parti iktidarının kötü ve beceriksiz yönetiminden kurtulması için bugünden çalışmaya başlamalıyız. Bu sonuçlar göstermiştir ki yapacak çok işimiz var, kaybedecek vaktimiz yok. Bu yönde yapacağım çalışmalara ağırlık verebilmek için İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığı görevimden istifa ediyorum"

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin