İYİ Parti- CHP arasında bilboard krizi devam ediyor. İYİ Parti'den bir açıklama daha geldi: CHP tarafından engellendiğine eminiz

İYİ Partinin 29 Ocak'ta başlatılması planlanan mahalli idareler seçimlerine yönelik kampanyasının, partinin anlaştığı şirketin, belediyelerden gördüğü baskı sebebiyle billboardlara yansımadığı öne sürülmüştü. Dahası Meral Akşener bu durumdan direkt Ekrem İmamoğlu'nu sorumlu gösterip, "Bizi engellemeye çalışan Beştepe değil Saraçhane" demişti. İmamoğlu ise böyle bir şey yapmadıklarını söylemişti. İYİ Parti'den konuyla ilgili bir açıklama daha geldi.

Google Haberlere Abone ol
İYİ Parti- CHP arasında bilboard krizi devam ediyor. İYİ Parti'den bir açıklama daha geldi: CHP tarafından engellendiğine eminiz

Genel seçim döneminde ittifak kuran ve kameralara sıcak görüntüler veren CHP-İYİ Parti ittifakı, yerel seçim yaklaştıkça kavgalarla adlarından söz ettiriyor. Muhalefet arasında son zamanların tartışması ise CHP'nin eski ortağı İYİ Parti'nin yerel seçim için hazırlattığı reklam afişlerine elinde bulundurduğu büyükşehir belediyelerinde yayınlanmasına izin vermemesi oldu.

Meral Akşener konuyla ilgili çok sert konuştu, "Bizi sansürlemek isteyen saray değil, belediye. Bizi engellemeye çalışan Beştepe değil Saraçhane" dedi. İmamoğlu ise bu sözlere şöyle yanıt verdi: "Bizim öyle bir engelleme veya bu tarz girişimde, eylemde bulunmayacağımızı en iyi kendileri bilirler. Bu noktada ne için yaptığını bilmiyorum bu açıklamayı ama muhtemelen bu billboard meselesi çünkü öyle bir yansıyı bana gösterdi arkadaşlar. Bir kere bu işin sadece İstanbul'u yok, muhtelif şehirleri var. Bu işler de şehirlerde, firmalarda yönetiliyor. Onlarla konuşabilirler, görüşebilirler. Belli ki İstanbul ve Ekrem İmamoğlu üzerinden konuşmak veya İmamoğlu'na taş atmak böyle bir 'prim yapacak zannedilir' şekle doğru gidiyor. Hayırlısı...''

Meseleye Özgür Özel de dahil oldu, ""Billboard meselesini de duydum, şaşırdım. Sorup, öğreneceğim. Yapabileceğim bir şey varsa, benim çözmem gereken derhal gerekli müdahaleyi yaparım" dedi. 

İYİ PARTİ'DEN BİR AÇIKLAMA DAHA

Tartışmalar devam ederken İYİ Parti'nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turhan Çömez'den konuyla ilgili açıklama geldi. Sözcü'ye konuşan Çömez, "CHP tarafından engellendiğimize eminiz" dedi. Şöyle konuştu: Billboardlar belediye tarafından özel bir şirkete kiralandı, şirket de bunları siyasi partilere kiralıyor. Uygulama böyle. Billboardlardaki afişlerin denetimi 1 Mart’a kadar belediyede, sonrasında ise YSK’da. Biz afişlerimizi hazırladık, billboard’ların kiralarını ödedik, ancak kullanım günü geldiğinde firma bizimle iletişime geçerek, ‘afişleri asamayacağını’ söyledi. Bakın: Kiralanmış ve parası ödenmiş! İzin verilmedi. Aynı zamanda firma, baskının belediyeden geldiğini de bize ifade etti. Buna dair değerlendirme yapan bir CHP’li yetkili, afişlerde partisinin adı geçmemesine rağmen, “Afişler bizi eleştiriyordu, o nedenle engellendi” tarzında açıklamalar yaptı. Türkiye bunları not ediyor, Türk demokrasisi tüm yaşananları kayda geçiyor, hem de milletimizin şahitliğinde.

Çömez ayrıca, Ekrem İmamoğlu'nun giderek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a benzediğini düşündüğünü belirtti. "Ekrem Bey’in Erdoğan’a benzemeye başladığını görmek beni gerçekten üzdü. Parası ödenmiş billboardlara sansür uygulayan bir anlayış sayın İmamoğlu’na yakışmadı" ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin