İstanbul'un bu ilçelerine piyango vurdu. Bu tramvay 3 ilçeyi birbirine bağlayacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 'Yeni bir metro hattının daha yapımına başlıyoruz' sözleriyle duyurdu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul için yeni bir metro hattı daha yapılacağını sosyal medya hesabından duyurdu. Yeni tramvay hattı güzergahın trafik çilesini bitirecek.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'un bu ilçelerine piyango vurdu. Bu tramvay 3 ilçeyi birbirine bağlayacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 'Yeni bir metro hattının daha yapımına başlıyoruz' sözleriyle duyurdu

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Eyüp Sultan ile Bayrampaşa mahalleleri arasında ulaşımı kolaylaştıracak yeni tramvay hattı üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Gaziosmanpaşa hattında özellikle diğer hatlara ve metrobüse ulaşım açısından büyük kolaylık sunan yeni tramvay hattı vatandaşları sevindirdi.

Bayrampaşa Meydanı'ndan tramvaya binen bir yolcunun Demir Kapı ve Eyüp Sultan İstasyonlarından sonra Feshane İstasyonuna geleceği söylendi. Bu bağlamda Eminönü'ne kesintisiz bir yolculuk garanti altına alınacaktır.

ULAŞIM 22 DAKİKA İÇİNDE SAĞLANACAK

Yeni tramvay hattıyla birlikte hattın Feshane durağından Bayrampaşa Meydanı'na kadar genişletilmesi için çalışmalar sürüyor. İhale hazırlıkları tamamlanmış olmasına rağmen amacın inşaat ihalesine çıkmak olduğu belirtildi.

Bayrampaşa Meydanı'ndan tramvaya binen bir yolcu, Eminönü İstasyonu'na 22 dakikada, Feshane İstasyonu'na ise 8,5 dakikada ulaşıyor. Yenikapı Havalimanı Metrosunu kullanan bir yolcu Bayrampaşa İstasyonunda inerek yaklaşık 40 metrelik yüzey entegrasyonuyla Bayrampaşa Metro İstasyonuna giriyor. Bu kapsamda bir yolcu araçtan inmeden doğrudan Eyüp Sultan, Feshane ve Eminönü istasyonlarına ulaşabilecek.

UZUNLUK 3,2 KİLOMETRE

Bayrampaşa sakinlerinin denize ulaşımını sağlayan aks sistemi olan yeni travmatik hat, vatandaşların kişisel araca ihtiyaç duymadan toplu taşıma ile yolculuk yapmasına olanak sağlıyor.

3,2 kilometre uzunluğundaki hattın 1,5 kilometresi yer üstünde, 1,7 kilometresi yer altında olacak. Yeni hat, 1 kilometrelik mesafeyi sadece 1 saatte kat etme imkanı sunuyor. Bu da trafik sorununu bir nebze olsun hafifletecektir.

YENİ BÜYÜKŞEHİR HATTI ÇOK YAKINDA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yeni metro hattının müjdesini verdi. İmamoğlu "Yeni metro hattının inşaatına başlıyoruz." Sözleriyle İstanbul'a müjde verdi. Ayrıca müjdeli haber şu ki; Bayrampaşa, Eyüp Sultan ve Eminönü tramvay hatlarıyla 3 ilçe birbirine bağlanacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin