İstanbullulara müjde. Bakan Uraloğlu açıkladı: Sirkeci-Kazlıçeşme arası 20 dakikaya düşecek

İstanbul'a yeni nesil raylı ulaşım için geri sayım başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi'ne ilişkin detayları açıkladı. Bakan Uraloğlu, projenin yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete alınacağını duyurdu. Öte yandan Uraloğlu, "Sirkeci-Kazlıçeşme hattı tek yönlü sefer süresi 20 dakika olacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol
İstanbullulara müjde. Bakan Uraloğlu açıkladı: Sirkeci-Kazlıçeşme arası 20 dakikaya düşecek

İstanbul Avrupa yakasında hizmet veren Sirkeci-Halkalı tren hattı, Marmaray'ın hizmete girmesi ile birlikte Sirkeci-Yenikapı arasında kesintiye uğramıştı.

Şimdi bu kesintiye uğrayan tren yolu ve Marmaray'ın Avrupa yakasında yerin altından devam ettiği Yenikapı-Kazlıçeşme arası eskiden olduğu gibi yer üstünden akmaya devam edecek.

Yeni hatla birlikte düzenlenecek tek yönlü sefer ile Sirkeci-Kazlıçeşme arası 20 dakikaya düşüyor.

Bu hatta Cerrahpaşa durağı da eklenerek istasyon sayısı artırıldı. Ayrıca sadece bir tren yolu hattı olmasının yanı sıra hattın paraleline yaya ve bisiklet yolu da yapıldı.

İstanbullulara müjde. Bakan Uraloğlu açıkladı: Sirkeci-Kazlıçeşme arası 20 dakikaya düşecek

Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı çerçevesinde istasyonlar yenilendi, çevre düzenlemeleri yapıldı. Köprüler onarıldı, yeşillendirme çalışmaları yapıldı ve İstanbulluların alışkın olduğu tren hattı daha da iyileştirilmiş koşullarda hayata geçirilmiş oldu.

Artık Sirkeci'den trene binildiğinde Kazlıçeşme'ye kadar yer üstünden kesintisiz ulaşım söz konusu olabilecek.

Sirkeci'den dileyen Marmaray'a dileyen yeni hatta biniş gerçekleştirebilecek. Marmaray'a binenlerin ilk durağı Yenikapı olacakken, yeni hatla birlikte Cankurtaran, Kumkapı, Yenikapı, Kocamustafapaşa, Cerrahpaşa ve Kazlıçeşme olarak devam edecek.

BAKAN URALOĞLU MÜJDEYİ VERDİ

Bakan Uraloğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi'ni tamamladık. Sirkeci-Kazlıçeşme hattı tek yönlü sefer süresi 20 dakika olacak.

Ulaşım ihtiyacının yanı sıra sosyokültürel, turizm, ekolojik, rekreasyon, spor, gezinti ve bisiklet gibi imkanları İstanbullularla buluşturacak projemizi pazartesi günü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımları ile İstanbullu vatandaşlarımızın hizmetine açıyoruz. Tarihi, çevreyi, teknolojiyi ve sosyal yaşamı buluşturan önemli bir projeyi bitirmenin gururunu yaşıyoruz" ifadelerine yer verdi.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin