İstanbullular dikkat! Kar yağışı başladı. Uyarı üstüne uyarı: Sıcaklık 10 derece birden düştü

Meteoroloji tüm yurt için kar, sağanak, fırtına uyarısında bulunmuştu. İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı. Bugün İstanbul’da karla karışık yağmur ve yükseklerde kar görülecek. Sıcaklıklar 10 derece birden düştü. İşte İstanbul başta olmak üzere Ankara, İzmir, Bursa ve değer illeri bekleyen hava durumu...

Google Haberlere Abone ol
İstanbullular dikkat! Kar yağışı başladı. Uyarı üstüne uyarı: Sıcaklık 10 derece birden düştü

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, önümüzdeki 24 saat ülkede genelinin parçalı çok bulutlu ve yağışlı geçeceği; yağışların genellikle yağmur ve sağanak; Trakya'nın batısı ve Güney Marmara'da, İç Ege'nin ve İç Anadolu'nun kuzey ve doğusunda, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da zamanla karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı: Ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmekte olan hava sıcaklıklarının, batı ve iç kesimlerde hissedilir miktarda (6-12 derece) azalması bekleniyor.

Rüzgar: Rüzgarın genellikle kuzey ve batı kesimlerde kuzeyli yönlerden, güney ve doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette; Marmara ve zamanla Kuzey Ege'de kuzeydoğu yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi bekleniyor.

İSTANBUL'DA KAR BAŞLADI

Saat 11:00 itibarıyla Beylikdüzü, Çatalca, Bağcılar da kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Trafik yoğunluğu yüzde 60'ı geçti.

SICAKLIK 12 DERECE AZALACAK

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Bugün salı, Ülkede yağış var. Sıcaklıklar batı ve iç bölgelerde 8-12 derece azalacak. Rüzgar Marmara ve kuzey Ege de poyrazdan kuvvetli zamanla fırtına hızında esecek. Yağışlar gündüz, Muğla, Çanakkale, İzmir, Manisa, Balıkesir, Aydın, Isparta, Antalya da kuvvetli yağmur şeklinde”

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin