İstanbul'da dün öğle saatlerinde 6.2 büyüklüğünde meydana gelen depreme Esenler'de bir kadın oturduğu kafede yakalandı. Depremden kaçmaya çalışan kadın korkudan baygınlık geçirdi.
İstanbul'daki 6,2'lik depremde canını hiçe saydı. Sarsıntı sürerken içeri girip önce sıkışan çocuğu sonra bayılan müşteriyi kurtardı
İstanbul Silivri açıklarında dün meydana gelen 6.2'lik depremde bir kafede garsonluk yapan genç hayatını hiçe saydı. Deprem sırasında dışarıda olan garson sarsıntı devam ederken içeri girip önce bir çocuğu sonra da bayılan müşteriyi kucaklayarak dışarı çıkardı.
Arkadaşlarının çığlıkları üzerine kadının bayıldığını gören kafenin garsonu Murathan Karakuzu, sarsıntıya rağmen canını hiçe sayarak bayılan kadını kucaklayıp dışarı çıkardı.
Yaşananları anlatan 23 yaşındaki Karakuzu, "Mutfak tarafındaydım. Ardından duvarların sallandığını gördüm. Ben en başta başımın döndüğünü sandım. Sonrasında da çığlık sesleri duyuldu. Deprem olduğunu anladım. Kendimi önce dışarı attım. Daha sonra burada bir çocuğun sıkıştığını gördüm ve onu çıkardım. 23 Nisan'dan dolayı üst katta kadın ve çocukların yoğunlukta olduğunu biliyordum" dedi.
Müşterilerin daha rahat dışarı çıkması için yolu açtığını söyleyen Karakuzu, "Yukarıda müşteri kalmadığını düşünüp ben de dışarı çıktım ama bir kişinin bayıldığını duydum. O anda kendimi direkt içeri attım. Kadını kucaklayıp dışarı çıkardım. En başta kucakladım tam kalkacakken artçı oldu. Orada dengemi kaybettim. İkinci defa deneyip kalktım ve dışarı çıkardım. Bunu vatandaşlık görevi olarak gördüm. Bir çıkar amacı gütmeden içeri girdim. İçeride bayılan biri vardı ve ona yardım etmem lazımdı. İçimden gelen bir hisle beraber içeri daldım" diye konuştu.