İstanbul'da trafik 'Sevgililer Günü'nde kilitlendi

İstanbul'da akşam saatinde 14 Şubat Sevgililer Günü'nün de etkisiyle trafik kilitlendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) yoğunluk haritası yüzde 80'lere ulaştı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da trafik 'Sevgililer Günü'nde kilitlendi

İstanbul'da mesai bitimi trafikte yoğunluk yaşanıyor. 14 Şubat Sevgililer Günü'nün de etkisiyle trafik yoğunluğu yüzde 80'e kadar ulaştı.

Mesai saatinin bitimiyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün Anadolu-Avrupa geçişlerinde sıkışıklık yaşanırken, D-100 Karayolu ve TEM Otoyolunun her iki yakasındaki farklı noktalarında da araç yoğunluğu oluştu.

İstanbul'da trafik 'Sevgililer Günü'nde kilitlendi

Sevgililer Günü tarihi 14 Şubat nasıl ortaya çıktı?

Sanılanın aksine 14 Şubat’ın Aziz Valentin’in doğum ya da ölüm tarihiyle bir ilişkisi yok.

14. yüzyılda yaşamış İngiliz şair Chaucer, 14 Şubat tarihiyle romantizm/aşk arasında ilişki kuran ilk isim olarak dikkat çekiyor.

Chaucer’e göre kuşların eşlerini seçtikleri tarihin 14 Şubat olduğuna inanılır.

18. yüzyıl İngiliz geleneklerine baktığımızda 14 Şubat ile ilgili ikinci bir tarihi referans karşımıza çıkıyor: İngilizlerin bu tarihte eski bir Roma festivali olan ve Tanrıça Juno Februata’nın onurlandırılması için düzenlenen etkiniklere benzer kutlamalar tertip ettikleri görülüyor.

Bu tarih ayrıca Antik Roma'da baharın gelişi ve doğurganlığın simgesi olarak kutlanıyordu.

İmparatorun yasağına rağmen Hristiyan çiftlerin evlendirilmesine yardımcı olduğuna dair hakkında efsaneler anlatılan Aziz Valentin’in anısı, geleneksel olarak romantizmle en çok örtüşen 14 Şubat’ta hayat bulur ve daha çok İngiliz geleneklerinde Aziz Valentin Günü olarak ortaya çıkar.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin