İstanbul’da kalaşnikoflu çatışmada yaralanan çocuktan acı haber

İstanbul Sultangazi’de iki grup arasındaki kalaşnikoflu çatışmanın ortasında kalan 15 yaşındaki Büşra Polat, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşam savaşını kaybetti. Polat'ın ölümüne neden olan saldırganlar yakalandı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul’da kalaşnikoflu çatışmada yaralanan çocuktan acı haber

Sultangazi’de çatışma sırasında sokaktan geçerken yaralanan 15 yaşındaki çocuk, hastanede yaşamını kaybetti.

Olay, geçen cumartesi günü saat 15.00 sıralarında Sultangazi Zübeyde Hanım Mahallesi’nde yaşandı.

Otomobille seyir halinde olan iki grup uzun namlulu silahlarla çatıştı.

Sokak sokak süren çatışmada şüpheliler otomobillerini bırakıp kaçtı.

İstanbul’da kalaşnikoflu çatışmada yaralanan çocuktan acı haber

Çatışmada 2 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis çevrede güvenlik önlemi alarak inceleme yaptı.

Otomobillerde yapılan aramalarda kalaşnikof ve tabanca ele geçirildi.

Şüphelilerin silahından çıkan kurşunlar 2 eve, sokakta bulunan caminin çay ocağına ve park halindeki araçlara isabet etti.

İstanbul’da kalaşnikoflu çatışmada yaralanan çocuktan acı haber - Resim : 2

BÜŞRA’DAN ACI HABER

Çatışmada sokaktan geçen 15 yaşındaki Büşra Polat vücuduna isabet eden kurşunla ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Polat hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

SALDIRGANLAR YAKALANDI 

 İstanbul polisini alarma geçiren olayın ardından geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Kaçan şüphelileri yakalamak için yapılan operasyonda Gaziosmanpaşa, Karadolap Mahallesi'nde bir taksinin içinde şüphelilerden Muhammet E. üzerine giydiği çelik yelekle birlikte gözaltına alındı.

 CEPHANELİK ÇIKTI

Cinayet Büro Amirliği tarafından yürütülen soruşturmada bir başka otomobili takip alan ekipler, olayla ilgili Emre D. Ve Hasan B., Umut A. ve Berkan Ö.'yu gözaltına aldı. Gözaltına alındığında silahla yaralı olduğu tespit edilen Berkan Ö. hastaneye kaldırıldı. Şüphelilerle birlikte toplam 6 ruhsatsız tabanca, 2 adet  otomotik silah şarjörü ve bir çelik yelek ele geçirildi.

Olayla ilgili 9 kişi Cinayet Büro Amirliğine getirilerek sorguya alındı. Şüphelilerden hastanede tedavi altına alınan Berkan Ö.'nün 19 Ağustos 2023 tarihinde Sultangazi'de iki grubun arasında yaşanan silahlı çatışmada vurularak hayatını kaybeden Kenan Kılıç cinayetiyle ilgili arandığı ortaya çıktı. Sorgularına devam edilen şüphelilerin 3 gün önce yine Sultangazi'de yoldan geçerken 15 yaşındaki  Büşra Polat'ın vurularak öldürülmesiyle sonuçlanan silahlı çatışmaya karışan kişiler olduğu belirtildi. 

 EK GÖZETİM İZNİ ALINDI

Polis, daha önceden de çok sayıda suç kayıtları olduğu tespit edilen şüphelilerle ilgili savcılıktan ek gözetim izni alındığını soruşturmanın çok yönlü sürdüğünü ifade etti. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin