İstanbul'da intihar girişimi. 19 yaşındaki gencin ifadesi dehşete düşürdü: Ağabeylerim beni istismar ediyor, ailem intihar etmem için baskı yapıyor

İstanbul'da 19 yaşındaki bir genç kızın intihar girişiminde bulunduğu bildirildi. Üstgeçitten yola atlayan genç kız, hava yatağına düştü. Bu trajik olayın ardından genç kızın açıklamaları, olayın daha derin ve hassas bir boyut taşıdığını gösterdi. Ailesi tarafından intihar etmesi için baskı yapıldığı iddiaları ortaya atıldı ve genç kızın ağabeyleri tarafından cinsel istismara uğradığı söylentileri de gündeme geldi.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da intihar girişimi. 19 yaşındaki gencin ifadesi dehşete düşürdü: Ağabeylerim beni istismar ediyor, ailem intihar etmem için baskı yapıyor

TEM Otoyolu Sarıyer Seyrantepe mevkiinde 25 Eylül 2023'te yaşanan olayda 19 yaşındaki Zelal A., üstgeçitte intihar girişiminde bulunmuştu. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, otoyolun yan yol kısmını trafiğe kapatmış, itfaiye ekipleri ise hava yatağı açmıştı. Yaklaşık 1 saat süren çalışmalar çerçevesinde ikna olmayan genç kız, kendini aşağıya atmıştı. Hava yatağına düşen genç kız hafif yaralı olarak kurtarılmış ve ambulansla hastaneye kaldırılmıştı. Genç kızın atladığı o anlar ise kameralara yansımıştı.

'CİNSEL İSTİSMARA UĞRADI'

Olayın ardından tedavisi tamamlanarak emniyete götürülen genç kızın, intihar girişiminin ardından dram çıktı. Hayat hikayesi kan donduran genç kız ifadesinde, ağabeyleri tarafından 2021 yılında cinsel istismara uğradığı için ailesi tarafından “intihar et” baskısı yapıldığını iddia etti. 6 adet suç kaydı olduğu öğrenilen genç kızın, bir hastanenin psikiyatr bölümüne giriş yaptığı ve ilaç yazıldığı ayrıca yatış önerildiği ancak hastanenin bilgisi olmadan hastaneden ayrıldığı öğrenildi.

İLK TEŞEBBÜSÜ DEĞİL 

Genç kızın yapılan Genel Bilgi Tarama (GBT) sorgusunda ise 2021 ve 2022 yılında cinsel istismara uğradığı iddiasıyla ifade verdiği, 3 kez intihar girişiminde bulunduğu bilgisine ulaşıldı. Ayrıca genç kızın geçen sene haziran ayında da ailesi tarafından alıkonulduğu iddiasıyla emniyette şikayetçi olduğu öğrenildi. Son intihar girişiminin ardından emniyette ifadesi alınan genç kızın, adli işlemlerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin