İstanbul'da büyük deprem olma ihtimali yüzde 47! Prof. Dr. Naci Görür 18 ili ağlayarak uyarmıştı, İstanbul için ise korkunç açıklama geldi: İnanılmaz bir oran

Deprem konusunda yaptığı uyarılar ve dikkat çeken açıklamalarla gündeme oturan Prof. Dr. Naci Görür beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili çok önemli bir açıklama yaptı. "İnanılmaz bir oran" ifadesini kullanan Prof. Dr. Naci Görür, "Deprem olma ihtimali yüzde 47. Neredeyse yazı tura atacaksın" dedi.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da büyük deprem olma ihtimali yüzde 47! Prof. Dr. Naci Görür 18 ili ağlayarak uyarmıştı, İstanbul için ise korkunç açıklama geldi: İnanılmaz bir oran

Türkiye'deki deprem tehlikesine her yaptığı konuşmada dikkat çeken Prof. Dr. Naci Görür'den çok önemli bir uyarı daha geldi. 

Geçtiğimiz pazartesi günü Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem sonrasında Kafa TV'ye konuşan ve 18 ile dikkat çekerken gözyaşlarını tutamayan Prof. Dr. Naci Görür'den bu kez İstanbul ile ilgili flaş bir açıklama geldi.

"DEPREM OLMA İHTİMALİ YÜZDE 47"

DW Türkçe'ye açıklamalarda bulunan yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Gemlik Körfezi'nde yaşanan depremin Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın güney kolunda gerçekleştiğini vurguladı. Büyük Marmara depreminin ise aynı fay hattının kuzey kolunda beklendiğini söyleyen ve bu depreme ilişkin öngörülerin halen geçerli olduğunu vurgulayan Prof. Naci Görür "İstanbul'da her an deprem olma ihtimali yüzde 47'ye çıkmış durumda. Bu inanılmaz bir oran. Neredeyse yazı tura atacaksın" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Bölgesi'nin Kumburgaz ve Adalar fayının deprem üreteceğini belirterek Adalar fayı kırılırsa en fazla 7, Kumburgaz fayı kırılırsa minimum 7,2, her iki fay aynı anda kırılırsa 7,5 büyüklüğünde deprem öngörüyor.

AĞLAYARAK 18 İLİ UYARMIŞTI

Yaptığı her açıklama yakından takip edilen Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür Kafa TV'de de açıklamalarda bulundu. Deprem uyarılarına bir yenisini ekleyen Görür bu kez isim vererek 18 ili uyardı. Görür, "Fay hattı üzerinde yaşayan bu illerin kaderi, üzülerek söylüyorum kaderi Maraş, Hatay gibidir." dedi.

HANGİ İLLER İÇİN UYARI YAPTI

Prof. Görür tehlike altındaki illeri tek tek  saydı ve "Direkt fayın üzerinde yaşıyor bu iller. Bunların altındaki faylar oldukça güçlü. Ve her kentte 7 ve üzerinde deprem oluşturmaya kapasiteleri var" ifadelerini kullandı. Prof. Görür'ün dikkat çektiği iller ise şöyle: Eskişehir, Denizli, Muğla, Erzincan, Kayseri, Tokat, Kahramanmaraş, Hatay, Kocaeli, Osmaniye, Bingöl, Konya, Erzurum, Aydın, Balıkesir, Burdur, Manisa, Hakkari.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin