İstanbul'da bu ilçelerde oturanlara kötü haber. İstanbul'da bu yerlere araçla girişler ücretli oluyor. Projede ikinci aşamaya geçildi. Eminönü, Kadıköy ve Beyoğlu’na araçla girişler ücretli oluyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Avrupa Birliği (AB) işbirliğiyle hayata geçirilecek yeni proje ile mega kentte ulaşım yeniden şekilleniyor. Tarihi Yarımada, Kadıköy ve Beyoğlu’nda özel otomobil kullanımını azaltmak için bazı noktalara girişlerin ücretli olması planlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da bu ilçelerde oturanlara kötü haber. İstanbul'da bu yerlere araçla girişler ücretli oluyor. Projede ikinci aşamaya geçildi. Eminönü, Kadıköy ve Beyoğlu’na araçla girişler ücretli oluyor

İstanbul'un en kalabalık noktaları olan Tarihi Yarımada'daki Eminönü, Beyoğlu ve Kadıköy'e araçla girişlerin paralı olması planlanıyor. 

İBB’nin, Avrupa Birliği finansmanıyla hayata geçirdiği İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı’nın (SKUP) ikinci aşamasına geçiliyor. Sürdürülebilir, eşitlikçi, ekonomik ve çevre dostu bir dizi pilot proje önümüzdeki dönemde tek tek uygulamaya konulacak. 

Sözcü'de yer alan habere göre, SKUP İstanbul, kentin merkez bölgelerinde otomobil kullanımını, karbon salınımını ve hava kirliliğini azaltacak düşük salım bölgeleri, deniz ulaşım ağını geliştirecek düzenlemeleri kapsıyor. 

Proje çerçevesinde özel araç kullanımını caydırmak için Kadıköy ve Beyoğlu'nda belirli bölgelerde özel araçların paralı hale getirilmesi planlanıyor. 

DENİZ ULAŞIMININ PAYI ARTACAK

Projeyle toplu taşımada deniz ulaşımının payını artırmaya yönelik uygulamalar da yapılacak, kıyı ilçelerde iskelelere erişime yönelik pilot çalışmalar yürütülecek. 

Yürüme ve bisiklet gibi aktif ulaşım türlerini teşvik etmek üzere, yolların yeniden düzenlenip  merkezi alanlardaki yayalaşmış alanlar oluşturulacak. 

OTOBÜS ÖNCELİKLİ ŞERİTLER 

Toplu taşımayı teşvik etmek için dünyada yaygın olarak uygulanan “otobüs öncelikli şeritler” yapılacak.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin