İstanbul'da bu görüntü şaşırttı. Otoparklar bomboş tüm araçlar sokaklarda. Sürücüler zam nedeniyle otoparka park etmiyor

İstanbul'da otopark fiyatlarının artmasıyla ana yollar otoparka döndü. Sürücüler araçlarını park etmek için otopark yerine yol kenarını tercih ederken Kuyumcukent'te yüksek fiyatlar nedeniyle çalışanlar çevresindeki yollara, yasak olmasına rağmen park etti.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da bu görüntü şaşırttı. Otoparklar bomboş tüm araçlar sokaklarda. Sürücüler zam nedeniyle otoparka park etmiyor
İHA

İstanbul'un Bahçelievler ilçesi Yenibosna Kuyumcukent çevresinde sürücüler artan otopark fiyatları nedeniyle çalıştıkları AVM'de park edemiyor.

Sürücülerin yasak olmasına rağmen yol kenarına park etmesi trafik sıkışıklığına yol açıyor.

Araçların çekilme riskini umursamadan yollara park eden kişilerin yol kenarlarını otopark gibi kullanması havadan çekilen görüntülere yansıdı.

İstanbul'da bu görüntü şaşırttı. Otoparklar bomboş tüm araçlar sokaklarda. Sürücüler zam nedeniyle otoparka park etmiyor

YOLLAR KİLİTLENİYOR

Sabah işe giriş çıkış saatlerinde yolların neredeyse kilitlenmesine yol açan hatalı park edilen araçlar çekici tarafından çekilse bile sürücüler bu riski almaya devam ediyor. 

Kuyumcukent Avm’de 15- 24 saat arası araç park etme bedeli küçük araçlar için 350 büyük araçlar için ise 450 TL oldu. 5 ila 10 saat arası küçük araçlar 120, büyük araçlar ise 350 TL. 

İstanbul'da bu görüntü şaşırttı. Otoparklar bomboş tüm araçlar sokaklarda. Sürücüler zam nedeniyle otoparka park etmiyor - Resim : 2

"OTOPARK ÇOK PAHALI"

Yüksek otopark fiyatları sebebiyle işe arabayla gelmeyi bıraktığını söyleyen Fikret Engin, “İstanbul’da çok sayıda araç var ancak yeterli park yeri olmadığı için yol üzerine park ediyorlar. İBB otoparklarına zam yapılmıştı, İstanbul Havalimanı Gümrüğü’ndeki otopark da çok pahalı baş edilecek gibi değil. Ben genelde TİM’in içerisine doğru park ediyorum. Artık arabayla işe gelmeyi bıraktım toplu taşıma kullanıyorum” dedi.

Hatalı araç parkları sebebiyle otobüs durağının yerinin değiştiğini söyleyen Oktay Bayatlı, “Bu araçlar buraya park etmese benim otobüs durağım yukarıdaydı. Park eden araçlar yüzünden benim otobüs durağımın yeri değişti, 300 metre fazladan yol yürüyorum. Otobüsler çok fazla trafik oluyor diye herhalde durağı neredeyse Kuyumcukent’e taşıdılar. Yanlış park eden araçlar yüzünden daha fazla yol yürüyorum” ifadelerini kullandı.

İstanbul'da bu görüntü şaşırttı. Otoparklar bomboş tüm araçlar sokaklarda. Sürücüler zam nedeniyle otoparka park etmiyor - Resim : 3

"BURAYA PARK ETMEMESİ LAZIM"

Park edilmez tabelası olmasına rağmen araç sürücülerinin park etmeye devam ettiğini söyleyen Ali Yazar, “Kurallara önem veren insanların buraya park etmemesi lazım. Bence bu arabaya biniyorsa o otopark ücretini vermesi gerekiyor. Ben aracımı evimin önüne bıraktım. İşe yürüyerek geliyorum çünkü otopark sorunu var” dedi.

"BU OLAY TAMAMEN MANTIKSIZ"

Yanlış park yüzünden sorun olduğunu söyleyen Ercan Damgacı, “Hatalı park yapan sürücüler, otopark ücreti vermeyerek kendilerini kar etiklerini düşünüyorlar ama millete çok zararı var. Vatandaşlar mecburiyetten buraya park ediyor. Sürücüler yediği cezayı hesaba katmıyor. Araç çekiyorlar ödeyeceği cezaya bir ay otoparkta park yapabilir. Bu olay tamamen mantıksız olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA
Etiketler otopark zam araç trafik yol
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin