İstanbul'a metro müjdesi: Gayrettepe'den ve Halkalı'dan havalimanı 30 dakika... Trafik rahatlayacak

Gayrettepe'den ve Halkalı’dan İstanbul Havalimanı’na ulaşım 30 dakikaya inecek. Söz konusu projeyle birlikte şehir içi kara yolu trafik yükü hafifleyecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara Sincan’da düzenlenen ‘İstanbul Havalimanı Metrosu Sürücüsüz Yerli Metro Seti Teslim Töreni’nde son gelişmeleri aktardı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'a metro müjdesi: Gayrettepe'den ve Halkalı'dan havalimanı 30 dakika... Trafik rahatlayacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara Sincan’da düzenlenen ‘İstanbul Havalimanı Metrosu Sürücüsüz Yerli Metro Seti Teslim Töreni’ne katıldı.

2023 yılında İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metrosu’nda bir ilk yaşandığını da hatırlatan Uraloğlu, “Yerli ve milli metro sinyalizasyon sistemlerini kullanmaya başladık. Şimdi, teslim aldığımız sürücüsüz yerli metro setimizi de Halkalı-İstanbul Havalimanı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hatlarımızda kullanacağız.” diye konuştu.

2024 YILI İLK ÇEYREĞİNDE ‘KÂĞITHANE-GAYRETTEPE’ KISMINI DA AÇACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleri ile İstanbul Havalimanı-Gayrettepe metro hattının, İstanbul Havalimanı-Kağıthane kısmını İstanbulluların hizmetine açmış olduklarını anımsatan Uraloğlu, 2024 yılı ilk çeyreğinde Kağıthane-Gayrettepe kısmını da açmayı planladıklarını kaydetti.

İstanbul'a metro müjdesi: Gayrettepe'den ve Halkalı'dan havalimanı 30 dakika... Trafik rahatlayacak

Sürücüsüz araçların çevreye ve trafiğe olumlu etkileri olacağını ifade eden Uraloğlu, “1.142 kişi taşıma kapasitesine sahip ve tasarım hızı saatte 132 km olan bu sürücüsüz araçlarımız metro hattı içerisinde 120 km hızla hareket edecektir. Bu hız ile araçlarımız Gayrettepe ve Halkalı güzergâhlarından İstanbul Havalimanı’na ulaşımı 30 dakikaya düşürmekte ve şehir içi kara yolu trafik yükünü önemli oranda azaltmaktadır.” değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin