İstanbul'a kar geliyor. Günlerce sürecek. İlk işaret görüldü

İstanbul’da öğlen saatlerinde başlayan sağanak yağış mega kentin birçok noktasında etkisini gösteriyor. İstanbul’da bugün öğlen ve akşam saatleri için alarm verilmişti. Meteoroloji uzmanı Orhan Şen de bugünkü yağışlar için için uyarmış İstanbul'a karın yağacağı tarihi vermişti. Kar yağma olasılığının yüzde 65 olduğunu belirten Şen tarih vererek 2 sene önceki kar yağışını hatırlattı benzeri olabileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'a kar geliyor. Günlerce sürecek. İlk işaret görüldü

İstanbul’da öğlen saatlerinde başlayan akşam saatlerinde etkisini artıran sağanak yağış İstanbul'un birçok noktasında etkisini gösteriyor.

Meteorolojinin uyarılarının ardından İstanbul’da öğleden sonra başlayan sağanak yağış ilerleyen saatlerde etkisini arttırdı. Yağış nedeniyle sürücülerin ana arter yollarda kontrollü olarak seyrettiği gözlendi.

İstanbul'a kar geliyor. Günlerce sürecek. İlk işaret görüldü

Yağmur yağışı Anadolu Yakası’nda birçok semtten görüntülendi. Yağışların İstanbul’da yarın sabah saatlerine kadar etkili bir şekilde devam etmesi bekleniyor.

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen bugünkü yağışlar için, "Salı İstanbul öğlen saatlerinden itibaren yağmurlu sıcaklık 15, hafta sonuna kadar 1-2 derece daha yükselir" demişti.

İstanbul'a kar geliyor. Günlerce sürecek. İlk işaret görüldü - Resim : 2

Şen İstanbul'da yağması beklenen kar yağışıyla ilgili de şunları söylemişti:

10-11 Ocak tarihlerinde Marmara bölgesi ve İstanbul’da beklenen soğuk hava ve kar yağışı olasılığı devam ediyor. Olasılık yüzde 65. Her gün bu olasılığı revize edeceğim. Tahminime göre ayın 10'u akşamı gibi başlayıp perşembe cuma gibi İstanbul'da etkili olur. Önümüzdeki hafta sonu devam edecek gibi. Sonra Anadolu'ya kayacak bu sistem.

Kış kışlığını yapacak. Ocak, şubat aylarında kış yaşanacak. 2023’ün en sıcak yıl olması ile ilgisi yok. Öyle bir kış yapacak ki o sıcak havaları unutabiliriz. 2 sene öncesi gibi bir kar yağışı da olabilir. Şiddetini ve miktarını ilerleyen günlerde bildireceğiz. 3-4 gün sürecek soğuk hava dalgası olacak.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin