İstanbul Üniversitesi'nden tuhaf otel açıklaması! Rektör oteldeki ağırlanmayı beğenmedi, üniversitenin sitesinden açıklama yapıldı. Osman Bülent Zülfikar kimdir?

İstanbul Üniversitesi'nin resmi sitesinden, kurumsal iletişim koordinatörlüğü imzasıyla yapılan açıklama sosyal medyanın gündemine oturdu. Üniversitenin yaptığı açıklamada rektör Osman Bülent Zülfikar'ın ailesiyle beraber gittiği Konya'da bir otelde oda bulunmaması kınandı. Bu tuhaf açıklama gelen tepkilerin ardından kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Üniversitesi'nden tuhaf otel açıklaması! Rektör oteldeki ağırlanmayı beğenmedi, üniversitenin sitesinden açıklama yapıldı. Osman Bülent Zülfikar kimdir?

İstanbul Üniversitesi'nin resmi hesabından yapılan açıklama görenleri şaşkına çevirdi. 

İstanbul Üniversitesi rektörü Osman Bülent Zülfikar ve ailesi, Konya tatili için gittikleri otelde oda bulamadıklarını, saatlerce bekletildiklerini ve kuru bir özürle geçiştirildiklerini üniversitenin resmi sitesinde paylaştı.

Kurumsal iletişim koordinatörlüğü imzasıyla yapılan duyuruda, "Hiç de hoş olmayan büyük üzüntü duyduğumuz bir hadise vuku bulmuştur. Rektörümüz ve ailesi akşam 17.00'ye kadar bekletilerek mağdur edilmiştir. Bu hatayı Rektörümüz nezdinde telafi edecek bir tutum sergilemelerini beklediğimizi duyururuz" denildi.

Resmi sayfadan yapılan yapılan bu açıklama gelen tepkilerin üzerinden kaldırıldı.

“’Geleneksel Dedeman Misafirperverliği’ sloganı ve ilkesi ile hizmet veren Dedeman Otel zincirinin Konya Otelinde maalesef 17.12.2023 tarihinde hiç de hoş olmayan ve büyük üzüntü duyduğumuz bir hadise vuku bulmuştur...

Önceden oda rezervasyonu yapıldığı ve konaklamayla beraber varış ile ilgili tüm detayları bildirildiği halde Rektörümüz Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar ve ailesi sabahın erken saatlerinden akşam 17:00'ye kadar bekletilerek mağdur edilmiştir. Ancak akşam saatlerinde ‘geçici oda’ verilebilmiştir.

Bu durumu Konya'nın en yoğun günü açıklaması ile geçiştirmek ise kabul edilemez bir açıklamadır... Profesyonelce hizmet veren marka otellerin başarısı ve misafir ağırlama farkları zaten bu tür yoğun ve dolu zamanlardaki planlama ve maharetleri ile belli olur...

Dedeman Konya Otelinin sahibinden ve Genel Müdürlüğünden kuru bir özürden ziyade misafir memnuniyeti çerçevesinde tedbir almalarını ve bu hatayı Rektörümüz nezdinde telafi edecek bir tutum sergilemelerini beklediğimizi duyururuz...”

İstanbul Üniversitesi'nden tuhaf otel açıklaması! Rektör oteldeki ağırlanmayı beğenmedi, üniversitenin sitesinden açıklama yapıldı. Osman Bülent Zülfikar kimdir?

 OSMAN BÜLENT ZÜLFİKAR KİMDİR?

Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, 1958 yılında Bitlis'te doğmuştur. İstanbul Haydarpaşa Lisesini 1975 yılında tamamlayan Bülent Zülfikar, 1981 yılında İstanbul Tıp Fakültesinden mezun olmuştur. Uzmanlık çalışmasını Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında sürdürdükten sonra 1986 yılında “Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı” olmuştur. 1991 yılında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları dalında “Doçent” olmuştur. Beraber çalıştığı akademisyenlerin en genci olarak 1 yıl süreyle Çocuk Hematolojisi - Onkolojisi Bilim Dalı servisini yönetirken aynı yıl Londra'da Hemofili hastalığı üzerinde çalışması onun Hemofili dünyasıyla tanışmasına sebep olmuştur. 1992 yılının sonlarında çalışma arkadaşları, hemofili hastaları ve hasta yakınlarıyla birlikte halen başkanlığını yaptığı “Türkiye Hemofili Derneğini” kurdu. 1993 yılında Londra'da Akdeniz Anemisi, Chicago Üniversitesinde “Kemik İliği Nakli” konusunda çalışmalar yaptı.
1994-1997 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Sağlık Dairesi Başkanlığı yaptı.

İstanbul Sağlık Platformu, Özürlüler Müdürlüğü, Hıfzısıhha Müdürlüğü, Sağlık AŞ’nin kuruluşlarını gerçekleştirdi. Gönüllü Kuruluşlarla gıda güvenliği, su ve hava temizliği, haşere mücadelesi, hepatit B aşılama programı, engellilerin ve kronik hastalığı olanların şehir hayatına katılmaları, mobil sağlık ünitelerinin arttırılması ve benzeri pek çok şehir ve şehir insanının sağlığını yakından ilgilendiren sorununun çözümünü sağladı. Bu yıllarda yaygınlaşan özel TV kanallarının halk sağlığına yönelik programlarına öncülük etti ve 2 yıl süreyle her hafta çocuk sağlığı, çevre ve okul sağlığı üzerinde konuşmacı olmuştur. 2000 yılında “Profesör” unvanını almıştır.2002 yılından itibaren özel sağlık sektöründe Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları hizmetlerini hızlandırdı ve Muayenehanesinde İstanbul’luların yanı sıra, diğer şehirlerden ve yurt dışından gelen hastalara teşhis ve tedavi sağlamakla beraber, anne ve babalara çocuklarını fiziksel, sosyal ve ruhsal yönden hayata daha sağlıklı olarak hazırlayabilme hizmeti sunmaktadır.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzman konuğu olarak Ağustos 2003 Ekim 2006 tarihleri arasında katıldığı haftalık tv programı izleyici rekorları kırmıştır. Çocuklara bakışın korku yerine sevgi temelli olarak yeniden yapılanması için yoğun çaba gösterdi. Eylül 2004 tarihinde Yüksek Öğretim Kurulu üyeliğine atandı. Başkanı olduğu Türkiye Hemofili Derneğinin, 2008 yılında İstanbul'da yapılan Dünya Hemofili Kongresinin Kongre Başkanlığını başarıyla yaptı. Prof. Dr. Osman Bülent ZÜLFİKAR 'ın Çocuk Sağlığı üzerine 9, Kan Hastalıkları üzerine 5, Şehir ve Toplum Sağlığı üzerine 11 olmak üzere toplam 25 kitabı bulunmaktadır. Yurt içinde ve dışında yayınlanmış 130 makalesi ve 411 sunumu bulunmaktadır. Kendisine, sivil toplum kuruluşlarından, yerel yönetimlerden, özel sağlık işletmelerinden ve üniversitelerden toplam 28 ödül verilmiştir. Halihazırda İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde (İstanbul Fatih ) hizmet vermeye devam etmektedir.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin