İstanbul Ümraniye'de korku dolu anlar! Metro çalışması sırasında önce yol sonra iki bina çöktü

İstanbul Ümraniye'de metro çalışması sırasında caddede çökme meydana geldi. Çökmenin meydana geldiği alanda iki bina çökme tehlikesine karşı boşaltıldı. Dakikalar sonra iki bina da çöktü.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Ümraniye'de korku dolu anlar! Metro çalışması sırasında önce yol sonra iki bina çöktü

Son dakika haberine göre;  Ümraniye'de metro çalışması sırasında caddede çökme meydana geldi. Çökmenin meydana geldiği alanda bir bina çökme tehlikesine karşı boşaltıldı.

Ümraniye'de, Göztepe-Ümraniye Metro hattının inşaat çalışmaları sırasında yolda meydana gelen göçük nedeniyle daha önce tahliye edilen bitişik haldeki iki bina çöktü.

Elmalıkent Mahallesi Seyrantepe Caddesi'nde biri 4, diğeri ise 3 katlı ve daha önce boşaltıldığı öğrenilen bitişik haldeki iki binanın önündeki yolda, metro inşaatı çalışması nedeniyle göçük meydana geldi.

Bunun üzerine olay yerine sevk edilen ekipler, çevrede güvenlik şeridi çekerek önlem aldı. Yoldaki göçük yüzünden hasar gören iki bina bir süre sonra yıkıldı. Olay sebebiyle bölgeye AFAD ve takviye ekipler sevk edildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

İstanbul Valiliğinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Göztepe-Ümraniye Metro hattında meydana gelen kısmi göçük nedeniyle Ümraniye Elmalıkent Mahallesi Seyrantepe Caddesi üzerinde bulunan ve kullanılmayan biri 4, diğeri ise 3 katlı iki binada çökme meydana gelmiştir. Binaların boş olması nedeniyle olayda herhangi bir ölü ya da yaralı bulunmamaktadır. Binalar çevresinde gerekli güvenlik tedbirleri alınmıştır."

İstanbul Ümraniye'de korku dolu anlar! Metro çalışması sırasında önce yol sonra iki bina çöktü

ÜMRANİYE'DE ÇÖKEN BİNA İLE İLGİLİ AÇIKLAMA 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Daire Başkanı Ceyhun Avşar, Ümraniye'de metro çalışmaları sırasında çöken bina hakkında yaptığı açıklamada, "Boşalttığımız binada, çeşitli esnaf faaliyetleri görüldü, kendileri uyarıldı. Bulunmamaları gerektiği iletildi ve bina tahliye edildi. Hiçbir şekilde vatandaşımız mağdur edilmeyecek. Metro çalışmamıza çevre güvenliği alındıktan sonra devam edeceğiz" dedi.  

Göztepe - Ümraniye Metro hattındaki çalışmalar sırasında Elmalıkent Mahallesi'nde hasar alan bitişik iki bina çöktü. Binanın boş olması nedeniyle ölen ya da yaralanan olmadı. Olay yerine gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Daire Başkanı Ceyhun Avşar, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Avşar, vatandaşların mağdur edilmeyeceğini ve çalışmaların gerekli güvenlik önlemlerinin ardından devam edeceğini vurguladı.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin