İstanbul Havalimanı'nda büyük panik! Uçak gövdesinin üzerine iniş yaptı. Uçuşlar etkilendi mi? İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA açıklama yapt

İstanbul Havalimanı'nda sabah saatlerinde büyük panik yaşandı. Bir uçağı, ön tekerleği açılmayınca gövdesi üzerine iniş yaptı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kazayla ilgili Ulaştırma Bakanlığı açıklama yaptı. Kaza uçuşları etkiledi mi? İstanbul Valisi Davut Gül, açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Havalimanı'nda büyük panik! Uçak gövdesinin üzerine iniş yaptı. Uçuşlar etkilendi mi? İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA açıklama yapt

İstanbul Havalimanı'nda sabah saatlerinde büyük panik yaşandı.

FEDEX şirketine ait kargo uçağının iniş takımları açılmadı. Ön tekerleği açılmayan uçak gövdesi üstü indi. 

Alınan bilgiye göre, Paris-İstanbul seferini yapan Fedex Havayollarına ait Boeing 763 tipi bir kargo uçağı, iniş takımlarında arıza meydana gelince, İstanbul Havalimanı kontrol kulesi ile irtibata geçerek gövde üzerine iniş için izin istedi.

Bunun üzerine havalimanında iniş için gerekli tedbirler alınarak piste Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele Servisi ekipleri sevk edildi.

Uçak gövde üzerine sorunsuz olarak inişini gerçekleştirirken kabin ekibi yaralanmadan uçağı terk etti.

İstanbul Havalimanı'ndaki uçağın indiği 16R numaralı pist de uçuşlara kapatıldı.

Uçağın pisten kaldırılması için çalışmalar devam ediyor.

Kazayla ilgili incelemeler sürüyor.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada  "İstanbul Havalimanı'na iniş yapan uçağa Havalimanı Kurtarma ve Yangınla mücadele Servisi ekipleri tarafından müdahale edilmiş olup, pist notamlanmıştır. Kazada ölen ya da yaralanan olmamıştır." denildi.

İSTANBUL VALİSİ GÜL'DEN AÇIKLAMA

 İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Havalimanı'nda kargo uçağının gövde üzerine iniş yapmasıyla ilgili, "İstanbul Havalimanı, dünyanın en kapsamlı en nitelikli havaalanlarından bir tanesi. Dolayısıyla da herhangi bir pistte olan aksaklık uçuşları etkilemiyor, uçuşlar devam ediyor." dedi.

İGA: UÇUŞLAR SORUNSUZ DEVAM EDİYOR

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA, kazanın ardından diğer tüm pistlerde uçuş trafiğinin ve operasyonun sorunsuz bir şekilde devam ettiğini açıkladı.

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA, Fedex Havayolları’na ait kargo uçağının gövde üzerine inişinin ardından bir açıklama yayınladı. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, "8 Mayıs 2024 Çarşamba günü saat 08.17’de FedEx firmasına ait, CDG - Paris Charles de Gaulle Havalimanı’ndan gelen FX6238 sefer sayılı Boeing 767 tipi kargo uçağı teknik bir nedenden dolayı ön iniş takımları açılmadan İGA İstanbul Havalimanı’na, hava trafik kontrol kulesinin yönlendirmesi ile başarılı bir iniş yapmıştır. Gövde üzeri kontrollü iniş öncesi, pistte hazır bekleyen İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibinin (ARFF), uçağa anında müdahalesiyle hiç bir can kaybı yaşanmadan kaza kontrol altına alınmıştır. Olay sonrası sadece 16R pisti geçici süreliğine hava trafiğine kapatılmıştır. İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibinin (ARFF), uçağın güvenli bir alana taşınması ve pistin uçuş trafiğine açılmasına yönelik çalışmaları sürmektedir. Yedek pistler dahil olmak üzere tüm diğer pistlerde uçuş trafiği ve operasyon sorunsuz bir şekilde devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin