İstanbul depremi ile ilgili bomba gibi açıklama. Prof. Dr. Celal Şengör: Büyük İstanbul depremi sanayi bölgelerini yıkacak, Türkiye bağımsızlığını kaybedebilir

Türkiye'nin önde gelen yer bilimcilerinden olan Prof. Dr. Celal Şengör, beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili çok kritik açıklamalarda bulundu. Marmara Denizi'nde beklenen büyük depremin Türkiye'nin önemli sanayi bölgelerinde yıkım yapacağını söyleyerek, "Türkiye bağımsızlığını kaybedebilir" dedi. İşte flaş açıklamaların detayları....

Google Haberlere Abone ol
İstanbul depremi ile ilgili bomba gibi açıklama. Prof. Dr. Celal Şengör: Büyük İstanbul depremi sanayi bölgelerini yıkacak, Türkiye bağımsızlığını kaybedebilir

Türkiye'nin önde gelen akademisyenlerinden biri olan yer bilimci Prof. Dr. Celal Şengör çok önemli açıklamalarda bulundu. Marmara Denizi'nde beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili flaş tespitler aktaran Prof. Şengör, meydana gelecek olası bir büyük depremin hem İstanbul'u hem de Türkiye’nin önemli sanayi bölgelerinde yıkım yapacağını ve Türkiye’nin bağımsızlığını kaybedebileceğini ifade etti.

Independent Türkçe’ye konuşan Prof. Dr. Celal Şengör, Marmara Denizi’nde 7.2 ile 7.4 büyüklüğünde deprem olabileceğini ifade etti.

Prof. Şengör'ün büyük İstanbul depremi ile ilgili yaptığı açıklamalardan satır başları şöyle:

BİR FAY DAHA BULUNDU

“Bakın fay Marmara Denizi'nin neredeyse ortasından geçiyor. İstanbul'a yakın şimdi yeni bir fay daha bulundu. Çınarcık havzasının ortasından gidiyor. Şimdi bunların herhangi bir tanesinin kırılması tabii İstanbul'da büyük yıkım yapacak ama Tekirdağ'da da yapacak. Tekirdağ-İstanbul arasındaki bölüm tamamen gidecek.

E, İstanbul'un doğusu gitmeyecek mi İzmit'e kadar? O da gidecek. E, sizin bir sürü sanayiniz var orada. Marmara'nın güneyi etkilenmeyecek mi? Şiddetle etkilenecek. Bir Bursa ovasını, Balıkesir ovasını düşünün. Değil mi? Bunların hepsi etkilenecek.”

EKONOMİ ALTINDAN KALKAMAZ

“İstanbul depremi, Türkiye'nin bağımsızlığını kaybetmesiyle neticelenebilir. Çünkü Türkiye'nin ekonomisi, Türkiye'nin bilgi ve becerileri bu depremin altından kalkmaya yetmeyecektir. Türkiye yardım isteyecektir. Dünya bu yardımı seve seve verir. Çünkü İstanbul mevzubahis.”

Unutmayın, Sevr Antlaşmasının maddelerinden bir tanesi İstanbul'un Cemiyet-i Akvam (Milletler Cemiyeti) ülkeleri tarafından ortak yönetilecek bir şehir olmasıydı. Bu hâlâ gündemde. Biz farkında değiliz ama bu hâlâ gündemde.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin