İstanbul Beylikdüzü'nde ucuz et kuyruğu. Sabah erken saatlerde sıraya giren vatandaşlar isyan etti: 50 yıldır hiç ilerlemedik mi?

Beylikdüzü'nde ucuz et alabilmek için erken saatlerde sıraya giren vatandaşlar, Et ve Süt Kurumu satış mağazası önünde kuyruk oluşturdu. Ucuz et almak için sıraya giren vatandaşlar duruma isyan etti: "50 yıldır hiç ilerlemedik mi biz? İlerlediysek o zaman niye sıradayız hala?"

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Beylikdüzü'nde ucuz et kuyruğu. Sabah erken saatlerde sıraya giren vatandaşlar isyan etti: 50 yıldır hiç ilerlemedik mi?

İstanbul Beylikdüzü’nde bulunan Et ve Süt Kurumu satış mağazası önünde vatandaşlar, ucuz ete ulaşabilmek için her gün sıra oluşturuyor. Sabahın erken saatlerinde kuyruğa giren vatandaşlar daha sonra numara takibi yaparak sıra bekliyor.

Zaman zaman tartışmaların da yaşandığı et sırasında bir vatandaş, “Bu hale düştüğümüz için üzülüyoruz. Sanki bedava alacakmışız gibi böyle utanıyoruz. Paramızla alacağız ama utanıyoruz” dedi.

Beylikdüzü'nde bulunan Et ve Süt Kurumu’nda da piyasaya göre daha ucuz gıda satıldığı için önünde her gün sıra oluşuyor. Geceden ya da sabahın erken saatlerinden itibaren bekleyen insanlara önce bir sıra numarası fişi veriliyor. Sırası gelen de buradan et ihtiyacını alabiliyor. Bir kilogram kıyma 229 liraya satılırken kuşbaşı ise 259 liradan yurttaşa sunuluyor.

“O ZAMAN KUYRUK VARDI AMA PARA DA VARDI”

“50 yıldır hiç ilerlemedik mi biz? İlerlediysek o zaman niye sıradayız hala? Millet geceden geliyor” diyen vatandaş, “Ben 14.30’da geldim buraya. Numara aldım ve halen beklemekteyim. Tamam, o zaman ekmek, şeker, tüp kuyruğu vardı ama o zaman paramız da vardı. Şu an paramız olmadığı için bekliyoruz ucuz eti. Yani bir emekli maaşıyla ben çalışıyorum. 58 yaşındayım, hala çalışıyorum. Geçinmek mümkün değil” dedi.

Emeklilerin yoğunlukta olduğu et sırasında, yaşanan enflasyon ve hayat pahalılığından yakınan emekli bir vatandaş, "Emekliyim. 14 bin lira kira veriyorum, çalışmasam geçinemem. Bizim şu anda asgari ücretle çalışıp iki tane üniversite çocuk okutmamızın imkânı yok. Her gün cebimizden para çalınıyor. Nereye gideceğiz?" diye konuştu.

Kaynak: ANKA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin