İsrail'den İranlı üst düzey isme operasyon. Suriye'de öldürdüler...

İsrail, Gazze'deki saldırılarının yanı sıra Suriye topraklarını da bombalamaya devam ediyor. Bu bombalamalar sonucunda İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun üst düzey üyesi Seyyid Razi Musavi Suriye topraklarında öldürüldü.

Google Haberlere Abone ol
İsrail'den İranlı üst düzey isme operasyon. Suriye'de öldürdüler...

İsrail, Suriye’ye düzenlediği hava saldırısında İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun üst düzey üyesi Seyyid Razi Musavi’yi öldürdü.

İsrail, Suriye’nin başkenti Şam yakınlarına hava saldırısı düzenledi. İran basını ve güvenlik kaynakları, İsrail saldırısında İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun üst düzey üyesi Seyyid Razi Musavi’nin hayatını kaybettiğini duyurdu. Musavi’nin Suriye ile İran arasındaki askeri ittifakın koordinasyonundan sorumlu olduğu belirtildi.

İsrail uzun süredir Suriye topraklarına saldırını artırmıştı. Zaman zaman Suriye'de bulunan Golan Tepeleri, askeri üsler ve havalimanları bombalanıyordu.

İsrail ordusundan henüz bir açıklama gelmezken, İsrail bu ayın başında Şam yakınlarına düzenlediği hava saldırısında İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun Suriye’de “askeri danışman” sıfatıyla bulunan iki üyesini öldürmüştü.

KASIM SÜLEYMANi'NİN ARKADAŞI

İranlı komutanın Suriye’de "askeri danışman" olarak görev yaptığı ve Irak’ta 2020’de ABD’nin saldırısında öldürülen İranlı general Kasım Süleymani’nin yakın arkadaşlarından olduğu bilgisi verildi.

DEVRİM MUHAFIZLARINDAN AÇIKLAMA

İran Devrim Muhafızları, saldırıyla ilgili yaptığı ilk açıklamada “İsrail bedelini ödeyecek” dedi.

Devlet televizyonunda yayımlanan açıklamada “Şüphesiz vahşi Siyonist rejim bu suçun bedelini ödeyecektir” denildi.

İsrail ordusu ise herhangi bir açıklama yapmadı.

İSRAİL'İN SURİYE'DEKİ SALDIRILARI

İsrail, Tahran’ın etkisinin arttığı Suriye’de İran bağlantılı olarak tanımladığı hedeflere uzun süredir saldırılar gerçekleştiriyor. Aralık ayının başında İsrail saldırılarında Suriye’de askeri danışman olarak görev yaptığı belirtilen 2 İran Devrim Muhafızı üyesinin öldürüldüğü açıklanmıştı.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin