İsim vermeden Mehmet Şimşek'e tepki gösterdi. Yerel Halk tartışması devam ediyor. Devlet Bahçeli sert çıktı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in uluslararası bir toplantıda kullandığı 'yerel halk' kelimesi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de gündemlindeydi. 23 Nisan için bir mesaj yayınlayan Bahçeli, "Türk milletini 'yerel halk' ifadesiyle değersizleştirmeye hizmet eden müfsit zihniyetin, son günlerde maruz kaldığımız skandalların asal sorumlusu olduğunu hiç kimse inkar edemeyecektir." ifadesini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
İsim vermeden Mehmet Şimşek'e tepki gösterdi. Yerel Halk tartışması devam ediyor. Devlet Bahçeli sert çıktı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ABD'de yaptığı bir konuşmada kullandığı 'locals' kelimesinin 'yerel halk' olarak çevrilmesiyle ilgili bir tartışma başlamıştı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı da, "Ekonomi ve finans çevreleri tarafından sıklıkla kullanılan ve kabul görmüş bu ifade (locals) üzerinden Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek’e atfedilen tuhaf ve akıl dışı söylemler kabul edilemez" açıklaması yapmıştı.

Bu açıklamaların tartışması henüz bitmemişken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de konuyla ilgili bir açıklama yaptı ve Mehmet Şimşek'in bu sözlerine tepki gösterdi.

Bahçeli, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Devlet Bahçeli isim vermeden 'yerel halk' cümlesini hatırlattı.

Bahçeli, Ülkeyi fiilen işgal altında gösterme provalarını hazmetmenin mümkün olmadığını belirterek, "Türk milletini 'yerel halk' ifadesiyle değersizleştirmeye hizmet eden müfsit zihniyetin, son günlerde maruz kaldığımız skandalların asal sorumlusu olduğunu hiç kimse inkar edemeyecektir. Küresel emperyalizmin tasallut ve telkini altında iç huzur ortamını zedelemek suretiyle faal halde bulunan terör sevicilere boyun eğmek, serpilen hıyaneti özgürlük ve demokrasi çerçevesinde normalleştirip yumuşatmak, bilinmelidir ki milli felakete çanak tutmak, devlete ve millete kastetmektir." değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin