İşçilerden Tarkan isyanı. Konsere gitmek değil, maaşlara zam istiyorlar

Bursa'da bir otomobil fabrikası çalışanları, 25 Aralık'ta yapılacak olan mega star Tarkan'ın konserine gitmeyeceklerini açıkladı. İşçiler, Tarkan konseri yerine kendilerine rahatça yaşayabilecekleri bir ücret istediklerini dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol
İşçilerden Tarkan isyanı. Konsere gitmek değil, maaşlara zam istiyorlar

Otomobil fabrikasında çalışan işçiler hak ettikleri maaşı alamadıklarını belirten çalışanlar, 25 Aralık’taki Tarkan konserini boykota hazırlanıyor.

Fabrikanın işçilere açık olan sosyal medya platformunda konsere gitmeyeceklerini belirten çalışanlar, “Bize Tarkan konseri değil, ailemizi daha rahat yaşatabilecek ücret lazım. İşçiye ikramiye vermeye bütçe yok ama Tarkan’a var. Beni kuraya davet etmeyin. Birçok işçi arkadaşımızın da maddi sıkıntılardan dolayı eğlenceye ayıracak enerjisi ve motivasyonu yok” ifadelerini kullandı.

Platformundaki işçilerin görüşleri şöyle:

-“Bize Tarkan konseri değil. Ailemizi daha rahat yaşatabilecek para lazım.”

- “Siz ayrı dünyaların, biz ayrı dünyaların insanlarıyız sayın yöneticiler ve sendika yöneticileri. Öyle olmasa bu şartlarda bu maaşa kimse çalıştırılamaz. En büyük yalanınıza bizi alet etmeyin. Biz bir aile falan değiliz. Biz varsak siz de varsınız; biz yoksak siz de yoksunuz. İşçinin sesine kulak verin.”

-“MESS sadakasını çıkarınca 12 bin 250 lira gibi ücret almışım. 15-20 saat mesaim var. Bu ücret 395 Euro yapıyor. 3 kişilik bir aileyim ve bu ücret harcamalarıma yetmiyor.”

- “Allah’tan 3 bin lira toplu sözleşme paralarını alıyoruz. Yoksa asgari ücret bile alamayacağız. Şu an Tarkan konserinde eğlenmekten çok maddi desteğe ihtiyacımız var”

- “İşçiye ikramiye vermeye bütçe yok ama Tarkan’a var herhalde. Beni kuraya davet etmeyin. Bir çok işçi arkadaşımızın da maddi sıkıntılardan dolayı eğlenceye ayıracak enerjisi ve motivasyonu yok zaten”

- “Biz böyle bir organizasyona gitmeyi istemiyoruz. Bu bütçeyi oraya harcamak yerine eşit şekilde bizlere dağıtsanız emin olun daha makbule geçer. Malum 3 kuruş parayla geçinmeye çalışıyoruz. Bizlerin konsere kutlamaya ihtiyacı yok. Cebimize dokunacak işler yapın lütfen”
- “İşçinin can çekiştiği dönemde sanki alay edercesine böyle bir organizasyon çok abes kaçıyor. Ne yapılmak isteniyor. Anlamış değiliz.“

-“Hayatımdaki eksikliği buldum. Tarkan konseri” 

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin